Weghorst verklaart moment na afloop

Foto: Weghorst verklaart moment na afloop

Wout Weghorst was na de wedstrijd zeer opgelucht over het eindresultaat van het Nederlands elftal. Door zijn enige doelpunt won Oranje met 1-0 van Ierland en plaatste het zich voor het Europees kampioenschap van volgend jaar in Duitsland.

Enthousiasme bij Weghorst over treffer

De aanvaller mocht van bondscoach Ronald Koeman in de punt van de aanval beginnen en was binnen een kwartier al bepalend. De spits probeerde het namelijk maar eens van afstand en slaagde erin om Gavin Bazunu te verschalken. Na afloop sprak hij in de mixed-zone tegenover Voetbal International uitgebreid over de treffer.

“Ik draaide natuurlijk weg. Toen was het een hele lange weg. Maar als ik weg ben, haal je me niet meer in”, stelde hij lachend. “Nee, het was heel ver, dus ik was van plan om af te spelen. Ik zag Cody Gakpo en Xavi Simons rennen, maar plots lag er zoveel ruimte dat ik zelf ging. Ik raakte hem perfect. Zo heb ik ze niet heel vaak gemaakt.”

Zijn blijdschap kon hij direct na de wedstrijd op het veld dan ook niet onderdrukken. “Ik was een beetje kapot, maar het was ook een besefmoment. Een beetje ontlading. De trainer geeft me nu heel veel vertrouwen. Dat is heel fijn. Het is iets dat iedere voetballer goed doet. Ik ben blij dat het resulteert in veel doelpunten. Dat is belangrijk.”

Woede in catacombe na kritische vraag

Vlak voor het interview raakte Weghorst nog in conflict met de NOS, toen hij een kritische vraag kreeg over zijn veldspel. De voetballer was daar duidelijk niet van gediend en liet zich in de catacombe daarom kritisch uit over de wijze waarop hij werd geïnterviewd. Een korte tijd later stond hij de journalisten echter alsnog te woord.

Kan Oranje het EK winnen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
827+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie