‘Weghorst krijgt van Manchester United duidelijkheid’

Foto: ‘Weghorst krijgt van Manchester United duidelijkheid’

Manchester United neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Wout Weghorst, zo meldt Manchester Evening News. De Engelsen vinden de aanvaller niet goed genoeg om hem definitief over te nemen.

Toekomst van Weghorst

Erik ten Hag verraste afgelopen winter toen hij met de clubleiding achter de schermen bezig was om Weghorst naar Old Trafford te halen. Waar hij voornamelijk als invaller werd binnengehaald, stond hij vanwege een blessuregolf in de eerste maanden regelmatig in het basisteam. Zijn statistieken waren daarbij echter niet om over naar huis te schrijven.

Het lukte Weghorst namelijk nog altijd niet om in de Premier League tot scoren te komen, terwijl hij wel in 13 wedstrijden mocht aantreden. In de Europa League en FA Cup slaagde hij er wel in om een treffer te maken, maar 2 doelpunten in 26 duels is voor Manchester United niet het gemiddelde dat het wil zien.

De conclusie van Manchester United is daarom dat het komende zomer de huurling het beste kan laten vertrekken en op zoek moet gaan naar een speler die de club zowel nationaal als in de Champions League verder kan brengen. De naam van Harry Kane valt daarbij het vaakst, al is het de vraag of Tottenham Hotspur wil meewerken.

Terugkeer naar Burnley

Weghorst kan de laatste weken overigens rekenen op weinig speelminuten. Anthony Martial is namelijk terug van een kwetsuur en krijgt van Ten Hag de voorkeur. Weghorst staat nog altijd onder contract bij Burnley, dat hem in de zomer nog een half jaar verhuurde aan Besiktas. Het is onduidelijk hoe Burnley, dat is gepromoveerd naar de Premier League, tegen zijn terugkeer aankijkt.

Maakt Weghorst de openingstreffer tegen West Ham United?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat moet Manchester United met Weghorst doen?

  • Behouden
  • Laten vertrekken
435+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie