‘Weggestuurd door NOS na mijn uitspraken in Vandaag Inside’

Foto: ‘Weggestuurd door NOS na mijn uitspraken in Vandaag Inside’

De NOS greep vorig jaar keihard in door columnist Marcel van Roosmalen op de keien te zetten. Dit na een kritisch relaas van de tv-persoonlijkheid over NOS-coryfee Joep Schreuder.

NOS-exit Van Roosmalen door uitspraken over Schreuder

In zijn podcast Weer een Dag met Gijs Groenteman onthult Van Roosmalen dat een stuk van hem over Schreuder hem zijn werkzaamheden bij de publieke omroep kostte. De NOS vond dat de harde woorden over Schreuder ‘op de zender zelf afstraalden’. De schrijver is duidelijk gepikeerd. “Er wordt gezegd: ‘Marcel van Roosmalen draagt de leiding van NOS Sport een warm hart toe. Dat is helemaal niet zo. Ik trok gewoon dat stuk (over de misstanden op de werkvloer bij de NOS, red.) in twijfel, de manier waarop het is opgeschreven. Maar die leiding… Die Maarten Nooter en zo, die draag ik helemaal geen warm hart toe! Die man heeft mij ontslagen!”

Een kritisch relaas over Schreuder in zijn rubriek De Korte Corner werd Van Roosmalen fataal. “Ze vonden het niet netjes dat ik zei: ‘Pak Joep Schreuder zijn perskaart af’. Ze zaten toen denk ik net in de interne verwerking van al het nieuws wat eraan zit te komen. Toen hebben ze met elkaar gezegd: ‘Dit kunnen we er niet bij hebben. We moeten om onze bedreigde NOS’ers gaan staan’. Met Jeroen Stekelenburg voorop.”

‘Beschermen van Joep Schreuder’

“Want dat is de barmhartige samaritaan, dat lees ik overal. Hij neemt het ongelooflijk op voor de slachtoffers. Jeroen Stekelenburg moet je erbij hebben. Op iedere redactie werkt er wel zo’n Florence Nightingale die Jeroen Stekelenburg heet. Hij gaat eromheen staan, gooit z’n body er tussen en hij zegt: ‘Ho jongens, het gaat hier om de slachtoffers’. Jeroen Stekelenburg is totaal onschuldig voor mij. Maar in ieder geval: in die sfeer zijn ze ook Joep Schreuder gaan beschermen.”

Groenteman nuanceert wel dat het niet écht een ontslag is, omdat Van Roosmalen freelance voor de NOS werkte. “Het is eigenlijk wegsturen, en dat is natuurlijk makkelijk, zeker als dat in een ‘vervuild kanaal’ wordt geuit, zoals ze de concurrentie zien. ‘Bij Talpa zijn ze lang niet zo zuiver als bij de NOS zelf’. Dan is het je biezen pakken en dan wordt er een streep gezet door honderd zondagmiddagen die je hebt opgeofferd, die je hebt weggenomen van je gezin. Dan denk je weleens: Ja, waarom heb ik die Korte Corner gedaan?

Snap jij dat de NOS hem hiervoor wegstuurde?

  • Ja
  • Nee
475+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
92+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
35+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
79+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
589+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
143+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
426+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
410+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
387+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
40+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
134+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
34+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
462+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
654+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
309+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
15+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
659+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
417+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1556+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie