Waarom speelt AZ op dinsdag?

Foto: Waarom speelt AZ op dinsdag?

Huh!? AZ speelt deze dinsdagavond al de heenwedstrijd van de achtste finale van de Conference League tegen Lazio Roma. Hoe zit dat, waarom spelen AZ en Lazio niet gewoon op donderdagavond zoals altijd bij wedstrijden in de Conference League en Europa League? Het antwoord lees je hieronder.

De Alkmaarders zijn al in Rome, waar om 18.45 uur in het Stadio Olimpico wordt afgetrapt tegen Lazio. Volgende week donderdag (ja dan wel) is de return in het AFAS Stadion. De andere achtste finales van de Conference League vind je hier.

Dit is de reden dat AZ op dinsdag tegen Lazio speelt

AZ en Lazio komen dinsdag al in actie vanwege het Stadio Olimpico. Lazio deelt dat stadion namelijk met stadsrivaal AS Roma. Laat die club nou net ook op donderdag spelen, alleen dan in de achtste finale van de Europa League. Allebei spelen ze ook nog eens thuis en daar gaat het wringen. Het zou met de fans en alles zeer lastig worden om de wedstrijd van Lazio en AS Roma op dezelfde dag te plannen. Omdat de Conference League het kleine broertje van de Europa League is, moet de het duel Lazio-AZ dus verplaats worden. AS Roma speelt donderdag om 18.45 uur tegen Real Sociedad.

En zo is er in overleg besloten om dinsdag om 18.45 uur te spelen. Lazio kreeg ook nog van de Serie A wat rust. Zij speelden op vrijdag bij koploper Napoli en wonnen (0-1). AZ mocht van de KNVB ook op vrijdag al spelen en won ook met 0-1, maar dan bij Vitesse.

Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
‘Jackpot voor Feyenoord en PSV, miljoenenstrop voor Ajax’
Kieft ziet oud-Ajacied schitteren: “Hij is ook bloedirritant”

Wat gaat het worden bij Lazio – AZ?

  • Overwinning AZ
  • Gelijkspel
  • Overwinning Lazio
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie