Voorspelling: Lazio favoriet in belangrijk duel tegen Juventus

Foto: Voorspelling: Lazio favoriet in belangrijk duel tegen Juventus

De strijd om de tweede plaats in de Serie A is in volle gang. Lazio Roma heeft de beste papieren, maar de gehele top zeven van de competitie aast nog op deze positie. Zelfs Juventus, dat vijftien punten in mindering kreeg dit seizoen, maakt nog kans op deze plek. De Oude Dame heeft de vorm hervonden en schiet de afgelopen maanden omhoog in de Italiaanse ranglijst. Welke club wint deze topper? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Lazio Roma – Juventus.

Lazio Roma: teaminfo en vorm

Het Lazio Roma van Maurizio Sarri kan voor het eerste keer in deze eeuw tweede van Italië worden. De laatste keer dat Lazio bij de top twee van Italië hoorde was in het seizoen 1998/1999, toen de Serie A werd gewonnen. Koploper Napoli heeft een te grote voorsprong op de club uit Rome, maar de tweede plaats zal al voelen als een overwinning voor de ploeg. In de afgelopen tien jaar hinkte Lazio telkens tegen de top vier van de competitie aan, maar deze werd zelden behaald. Weet de club de vorm door te trekken in de aankomende tien duels, dan mag Lazio volgend seizoen uitkomen in de Champions League.

De laatste weken steekt Lazio in een geweldige vorm. I Biancocelesti is ondertussen al zeven wedstrijden ongeslagen en wist in deze duels zes keer te winnen. Zo werd er voor de interlandperiode met 1-0 gewonnen in de derby van Rome. Afgelopen wedstrijd nam Lazio het op tegen Monza en deze wedstrijd werd met 0-2 gewonnen. De laatste zeven wedstrijden wist Lazio Roma ook telkens de nul te houden. Tegen Atalanta, op 11 februari, hoefde de club voor het laatst in de Italiaanse competitie een goal te incasseren.

Aanvoerder Ciro Immobile is al jaren de topscorer van Lazio. De Italiaan is een echte doelpuntenmachine, maar dit seizoen staat hij pas op negen doelpunten in 28 wedstrijden. Immobile kampt dit seizoen met wat blessures, maar Sarri weet zijn afwezigheid goed op te vangen tot nu toe. Linksbuiten Mattia Zaccagni heeft net als de spits al negen keer de bal in het net weten te werken. De aanval van Lazio is gevaarlijk, maar de echte kracht ligt achterin. Doordat Napoli de afgelopen tijd veel doelpunten tegen heeft gekregen is Lazio nu de ploeg met de minste tegendoelpunten in de Serie A.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Juventus: teaminfo en vorm

Begin dit jaar kreeg Juventus vijftien punten aftrek in de competitie. Hierdoor zakte de ploeg weg uit de top van de Serie A en leek het erop dat de club het volgend seizoen zonder Europees voetbal moest doen. Sinds de puntenaftrek heeft Massimiliano Allegri Juventus aan de praat gekregen. Zeven van de laatste acht wedstrijden werden gewonnen waardoor de club nu weer zevende staat in de competitie. De achterstand op de nummer vier is nog maar zes punten. Als Juventus erin slaagt de komende tien wedstrijden te blijven presteren, dan zien we De Oude Dame volgend seizoen gewoon weer terug in de Champions League.

Afgelopen midweek speelde Juventus de eerste wedstrijd in de halve finale van de Coppa Italia. De club leek met 1-0 te gaan winnen totdat tegenstander Internazionale in de extra tijd een penalty kreeg. Romelu Lukaku wist te scoren waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

In de competitie werd er met 1-0 van Hellas Verona gewonnen. Moise Kean wist de wedstrijd te beslissen voor Juve. Dušan Vlahović moest de nieuwe doelpuntenmaker gaan worden voor Juventus. Afgelopen seizoen deed hij dat aardig, waardoor de verwachtingen voor dit seizoen hoog waren. Met acht treffers is hij topscorer van de club, maar Vlahović moet beter kunnen. Mede door blessureleed heeft de Servische spits niet alles kunnen spelen, waardoor Arkadiusz Milik en Moise Kean ook beide veel tot spelen komen en daardoor zes keer hebben gescoord.

Juventus wint 0-1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Deze twee teams hebben het dit voetbalseizoen al twee keer tegen elkaar opgenomen. In de Coppa Italia won Juventus met 1-0 en in de competitie won De Oude Dame met 3-0 van Lazio. In 2017 won de ploeg uit Rome voor het laatst van Juventus in de Serie A. De laatste nederlaag van Juventus in Rome dateert uit 2013, toen er met 2-1 werd verloren in een bekerwedstrijd tegen Lazio.

Wedtip Lazio Roma – Juventus

Beide ploegen steken in een uitstekende vorm. Daarnaast hebben beide teams de laatste tijd ook weinig doelpunten hoeven te incasseren. De defensie is van zowel Lazio als Juventus het sterkste punt. Lazio kan bij een overwinning weer een nieuwe stap zetten richting een topklassering in de competitie. Juventus kruipt ondertussen steeds dichterbij de vierde plek en lijkt onoverwinnelijk tegen Lazio de afgelopen jaren. Tip: wedden op ‘Juventus wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.90 bij bet365.

Juventus wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:10
0+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
1+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
38+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
73+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
47+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
62+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
7+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
125+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
315+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
162+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
153+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
53+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8132+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
897+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
85+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
160+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
143+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
188+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
104+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
601+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie