Voorspelling: kunnen Benfica, Napoli, Chelsea en Bayern nog terugkomen in de Champions League?

Foto: Voorspelling: kunnen Benfica, Napoli, Chelsea en Bayern nog terugkomen in de Champions League?

Afgelopen week werden de eerste wedstrijden in de kwartfinale van het Miljardenbal gespeeld. Een aantal ploegen hebben een eerste stap richting de halve finale van de Champions League gezet. Weten clubs als Benfica en Bayern nog terug te komen in de tweede wedstrijd of gaan de favorieten voor deze speelronde door? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Chelsea – Real Madrid, Napoli – AC Milan, Internazionale – Benfica en Bayern München – Manchester City.

Chelsea – Real Madrid

Chelsea maakt een dramatisch seizoen door. De club staat elfde in de Premier League en is qua punten dichter bij degradatie dan bij een plek bij de top vier van Engeland. Dit seizoen heeft de club al vier trainers gehad en nu is Frank Lampard opeens weer de baas. Dat Chelsea desondanks nog in de kwartfinale van de Champions League staat is al een prestatie, maar tegen Real Madrid waren ze eigenlijk kansloos vorige week. De Madrilenen wonnen uiteindelijk met 2-0, maar Real had veel vaker kunnen scoren. Doordat het ‘slechts’ 2-0 werd is Chelsea niet kansloos, als het op een avond allemaal lekker loopt blijft de ploeg gevaarlijk. Aan de kwaliteiten van de individuen ligt het niet in Londen.

Real Madrid lijkt geen kampioen van Spanje meer te gaan worden, maar heeft nog genoeg kans op eremetaal dit sizoen. Zo heeft de club zich afgelopen weken geplaatst voor de finale van de Spaanse beker en staat Real met één been in de halve finale van de Champions League. Karim Benzema en Marco Asensio wisten vorige week te scoren voor Real Madrid, waardoor de club nu een goede uitgangspositie heeft voor dit duel. De Koninklijke is een machine die deze voorsprong niet weg lijkt te gaan geven. In de competitie won Real afgelopen weekend met 0-2 van Cádiz. Vinícius Júnior en Luka Modrić deden helemaal niet mee in deze wedstrijd en werden gespaard.

Wedtip Chelsea – Real Madrid

Doordat Real Madrid vorige week niet vaker wist te scoren heeft Chelsea nog een kans op de halve finale. Dan moet de club wel verrassen, want met drie doelpunten verschil van Real Madrid winnen lukt ploegen zelden. De vorm is ook niet aanwezig bij Chelsea terwijl Real maar blijft winnen. Daarom de tip: wedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.55 bij Circus.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Napoli – AC Milan

Het Napoli van Luciano Spalletti leek dit seizoen echt onoverwinnelijk. Er was geen vuiltje aan de lucht in Napels, tot de ploeg het op moest nemen tegen AC Milan. In de Serie A verloor de ploeg begin april plotseling met 0-4 van Milan en vorige week werd er ook met 1-0 verloren in de Champions League. Milan lijkt de oplossing tegen de machine van Napoli te hebben gevonden en Spalletti heeft er nog geen antwoord op.

Afgelopen week kon Victor Osimhen niet meedoen bij Napoli en hij is een belangrijke pion in de tactiek van de ploeg. Khvicha Kvaratskhelia miste in de eerste minuten een grote kans en wist de rest van de wedstrijd eigenlijk geen indruk te maken. Om het nog erger te maken voor Napoli zijn Kim Min-jae en André-Frank Zambo Anguissa ook nog eens geschorst voor de tweede wedstrijd. Osimhen deed dit weekend wel weer mee in de Serie A, hij lijkt tegen Milan dus weer te kunnen spelen.

In de Serie A is AC Milan verwikkeld in een gevecht om een top-vier klassering. Ondertussen komt de club dus ook nog uit in de kwartfinale van de Champions League. Vrij verrassend wist de ploeg zelfs te winnen. Ismaël Bennacer was de gelukkige en hij wist de belangrijke 1-0 te scoren in deze wedstrijd. Stefano Pioli is de eerste trainer dit seizoen die de code van Napoli heeft weten te kraken. Milan wist vorige week te winnen en neemt het op tegen een gehavend Napoli doordat er een aantal spelers dus geschorst zijn. Het enige wat je Milan aan kan rekenen is dat de ploeg na de rode kaart niet meer heeft aangezet om te scoren. Een 1-0 voorsprong is mogelijk niet genoeg tegen een swingend Napoli.

Onze voorspelling

Dit wordt een zeer interessant duel. Milan lijkt de code van Napoli te hebben gekraakt, maar wat zet Spalletti er nu tegenover? Napoli heeft individueel betere spelers en met de terugkeer van Osimhen komt er een geweldige spits in het elftal van de ploeg. De vraag is hoe Milan zich hier op heeft voorbereid en of de ploeg de voorsprong met succes kan verdedigen. Onze voorspelling is ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.80 bij Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayern München – Manchester City

De eerste ontmoeting tussen Bayern en City was ronduit spectaculair. In de eerste 65 minuten ging het op en neer en kregen beide ploegen veel kansen. Het tempo in deze wedstrijd lag zo hoog dat je eigenlijk ogen te kort kwam om alles te zien. Bayern München kwam door een geweldig doelpunt van Rodri op een 1-0 achterstand, maar er leek nog niks aan de hand te zijn. Toen maakte Dayot Upamecano een fout waar City van profiteerde en vanaf dat moment was Bayern München het helemaal kwijt. Mede door deze fout van de Franse verdediger wist City uiteindelijk met 0-3 te winnen. Dat Bayern in deze wedstrijd niet één keer wist te scoren was al een verrassing, aangezien de ploeg veel kansen kreeg.

Manchester City kwam dit seizoen traag op gang, maar is sinds de winterstop niet meer te stoppen. In de Premier League kruipt de ploeg steeds dichter bij Arsenal en ook in de Champions League lijkt de club onoverwinnelijk. City won vorige week onder andere door een fout van Upamecano, maar vlak daarvoor kwam Julián Álvarez het veld op en veranderde de tactiek van City een beetje. Vanaf het moment dat de Argentijn het veld betrad ging het fout bij Bayern. Álvarez zorgde voor onrust achterin bij Bayern München door flink door te jagen.

In de Premier League won City met 3-1 van Leicester City. De ploeg stond in de rust al met 3-0 voor waardoor Erling Haaland, die twee keer had gescoord, en John Stones al naar de kant werden gehaald om ze rust te geven. Even later werden ook Kevin De Bruyne en Rodri gewisseld met het oog op de wedstrijd in München.

Voorspelling Bayern München – Manchester City

Bayern München moet vol op de aanval spelen in deze wedstrijd. Het kan dan ook niet anders dan dat het weer een spectaculaire wedstrijd gaat worden. De voorsprong van City lijkt onoverbrugbaar, maar je weet het nooit met Bayern München. Al om al lijken er veel doelpunten te gaan vallen aangezien Bayern met veel risico zal gaan spelen. Tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.58 bij Unibet.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale – Benfica

De ploeg van Simone Inzaghi wist vorige week te verrassen tegen Benfica. De Portugezen waren de favoriet voor het duel, maar Internazionale wist met 2-0 te winnen. Nicolò Barella en Romelu Lukaku waren de twee doelpuntenmakers voor Inter. Inzaghi wist zand in de machine van Benfica te strooien waardoor de Portugezen eigenlijk niet aan voetballen kwamen. Inter wist daarna te profiteren in de spaarzame kansen die de club creëerde.

Kijkende naar de vorm van Inter is het vreemd dat de ploeg überhaupt wist te winnen. In de Serie A werd er op 5 maart voor het laatst gewonnen en afgelopen weekend werd er met 0-1 verloren van promovendus Monza. Het lijkt erop dat alle focus van de club op het moment bij de Champions League ligt.

In de groepsfase van de Champions League maakte Benfica indruk door te winnen van Juventus en uiteindelijk boven Paris Saint-Germain te eindigen. Daarna werd Club Brugge vrij gemakkelijk opzij gezet en nu leek Inter een nieuw slachtoffer te gaan worden. De spelers raakten echter geen knikker tegen de Italianen en staan nu met 2-0 achter. Op het moment dat de machine van Benfica begint te lopen dan moet een comeback nog mogelijk zijn, maar Italiaanse ploegen geven doorgaans niet snel een voorsprong weg. Na de nederlaag tegen Inter werd er in de competitie ook verloren door Benfica. De ploeg leek fluitend kampioen te gaan worden, maar door twee nederlagen op rij in de competitie komt Porto opeens weer dichtbij.

Voorspelling Internazionale – Benfica

Inter is bij de bookmakers de favoriet voor dit duel. Beide ploegen zijn niet in vorm, maar Internazionale heeft het voordeel dat er ‘alleen’ maar een voorsprong moet worden verdedigd. Benfica zal erg aanvallend gaan spelen en Inter hoopt hier natuurlijk van te profiteren. Op het moment dat de machine van Benfica weer gaat lopen zal Internazionale het lastig krijgen. Daarom de voorspelling ‘Benfica wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.55 bij Unibet.

Benfica wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
84+
Derksen pleit voor Ajax-kandidaat: ‘Liever hij dan zo’n dure buitenlander’
23:20
50+
‘Ik denk dat er zeker topclubs zijn die Giménez nog willen hebben’
22:52
58+
Maatsen met Dortmund naar eerste Champions League-finale sinds 2013
22:35
172+
PSV spreekt opmerkelijke Noa Lang-statements tegen
22:15
21+
Opsteker voor De Ligt in aanloop naar Real Madrid-uit
21:45
120+
Doorbraak in Vitesse-soap, KNVB neemt Parrey-besluit
21:30
296+
Noa Lang doet boekje open over afwezigheid bij PSV
21:15
75+
Voormalig Oranje-international (36) stopt na dit seizoen met voetballen
20:46
33+
FC Twente verlengt definitief met Joseph Oosting
20:27
17+
Paris Saint-Germain start met twee wijzigingen aan allesbepalende halve finale tegen Dortmund
20:15
193+
‘Bayern neemt groot Ten Hag-besluit’
19:58
546+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
19:35
499+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
19:15
222+
‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’
18:50
269+
Ajax troeft Duitse clubs af en haalt talentvolle keeper naar Amsterdam
18:30
50+
Op deze opmerkelijke plek vierde Löw de wereldtitel
18:10
173+
Benefietwedstrijd in teken van Vitesse-crowdfunding
17:50
28+
Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde
17:30
174+
‘Antwerp zet NEC een hak’
17:10
116+
Ook kritiek op Ten Hag vanuit Nederlandse hoek: “Het klopt van geen kant”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie