Voorspelling: kan HSV na vijf jaar weer terugkeren in de Bundesliga?

Foto: Voorspelling: kan HSV na vijf jaar weer terugkeren in de Bundesliga?

Hamburg SV en VfB Stuttgart strijden met zijn tweeën om de laatste plek voor de Bundesliga van volgend seizoen. HSV werd derde in de tweede Bundesliga en moest het daarom opnemen tegen de nummer 16 van de hoogste Duitse voetbalcompetitie. Beide ploegen horen qua naam en omvang eigenlijk terecht in de Bundesliga, maar er past nog maar één ploeg in de competitie. Stuttgart won overtuigend in de eerste ontmoeting en zal het nu in een uitwedstrijd af moeten maken tegen HSV. Kan Hamburg nog verrassen tegen Stuttgart? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd HSV – Stuttgart.

Hamburg SV: teaminfo en vorm

Tussen 1964 en 2018 speelde HSV altijd in de hoogste competitie van het Duitse profvoetbal. De club wist wist in 1979, 1982 en 1983 zelfs de Bundesliga te winnen. Qua naam en status is Hamburg SV nog altijd een grote club, maar de prestaties vallen de laatste jaren tegen. Sinds de degradatie in 2018 lukt het Die Rothosen maar niet om terug te keren naar de hoogste competitie. Na drie vierde plaatsen is HSV nu voor het tweede seizoen op rij derde geëindigd. Deze derde plek geeft recht op play-offs om te promoveren naar de Bundesliga, maar vorig seizoen werd er over twee wedstrijden met 1-2 verloren van Hertha BSC.

In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen kon HSV nog direct promoveren bij een misstap van een directe concurrent. FC Heidenheim moest verliezen en als het team uit Hamburg dan zelf zou winnen, dan was de club direct gepromoveerd. HSV won met 0-1 van SV Sandhausen en leek te kunnen juichen. In de 92e minuut stond Heidenheim namelijk nog met 2-1 achter tegen Jahn Regensburg. In de extra tijd wist Heidenheim echter nog twee keer te scoren waardoor er met 2-3 werd gewonnen. Door dit mirakel promoveerde niet HSV direct, maar FC Heidenheim.

In de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Stuttgart kwam HSV zeer slecht voor de dag. Stuttgart heeft namelijk met 3-0 gewonnen van het team. Daarbij heeft de club uit Hamburg nog geluk gehad aangezien keeper Daniel Heuer Fernandes nog een penalty heeft gestopt, waardoor het anders zomaar in een 4-0 nederlaag had kunnen eindigen. Daarnaast heeft Anssi Suhonen ook nog een rode kaart ontvangen in dit duel, waardoor trainer Tim Walter geen beroep op hem kan doen in de tweede wedstrijd.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Stuttgart: teaminfo en vorm

In 2020 promoveerde Stuttgart na een jaar weer terug naar de Bundesliga en sindsdien doet de ploeg het eigenlijk prima op het hoogste niveau. Dit seizoen vallen de prestaties van Die Schwaben wel wat tegen. De club is namelijk op de zestiende plaats geëindigd, waardoor het nu in de nacompetitie moet spelen tegen HSV. Toch zullen de fans van Stuttgart niet heel veel klagen. Acht wedstrijden voor het einde van het seizoen stond de club nog laatste in de Bundesliga en door een fantastisch eindschot is het team van trainer Sebastian Hoeneß naar de zestiende plaatst geklommen. In de laatste speelronde werd er gelijkgespeeld tegen Hoffenheim, maar bij een overwinning had de ploeg veertiende gestaan. Onderin de Bundesliga zat alles enorm dicht bij elkaar dit seizoen.

In de eerste ontmoeting werd er dus overtuigend met 3-0 gewonnen door Stuttgart. Konstantinos Mavropanos, Josha Vagnoman en Serghou Guirassy waren de gelukkigen en deze drie wisten te scoren, maar de echte ster in deze wedstrijd was Borna Sosa. De linker wingback was met twee assists erg belangrijk in deze wedstrijd. Vagnoman is de andere wingback in het systeem van Stuttgart en voor hem moet dit een vreemde ontmoeting zijn. De 22-jarige Duitse rechtsachter doorliep de hele jeugdopleiding van HSV en maakte daar ook zijn debuut in het Duitse profvoetbal. Afgelopen zomer vertrok hij naar Stuttgart om in de Bundesliga te kunnen spelen en nu scoort hij in een belangrijke promotiewedstrijd tegen zijn oude ploeg.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

De supporters van HSV zullen hopen op een herhaling van 26 oktober 2019. Toen wist de club in een wedstrijd met 6-2 te winnen van Stuttgart. Een monsterscore zoals toentertijd zal de ploeg uit Hamburg weer nodig hebben om kans te houden op de Bundesliga. De laatste keren was Stuttgart vaak de betere ploeg. Hamburg won dan ook geen één van de laatste vier ontmoetingen met Stuttgart.

Wedtip HSV – Stuttgart

De kans dat HSV na de zomer in de Bundesliga speelt is zeer klein, maar de selectie zal in ieder geval willen winnen om de afgang van de vorige wedstrijd een beetje weg te poetsen. Stuttgart weet wat het te doen staat en kan profiteren van de ruimtes die Hamburg achterin open zal laten tijdens het aanvallen. Tip: wedden op ‘HSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.88 bij Unibet.

HSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie