Bayern München niet in zee met stunttrainer vanwege achternaam

Foto: Bayern München niet in zee met stunttrainer vanwege achternaam

Sebastian Hoeness zal niet de nieuwe hoofdtrainer van Bayern München worden. De coach doet het uitstekend bij VfB Stuttgart en zou op basis van zijn prestaties een goede kandidaat zijn bij Der Rekordmeister. Hij heeft echter één groot nadeel: zijn achternaam.

Sebastian Hoeness geen optie voor Bayern München, interesse in Xabi Alonso wordt bevestigd

Bayern probeert het seizoen goed af te sluiten, maar is ook al bezig met de nabije toekomst. Thomas Tuchel is met zijn laatste maanden in München bezig, de clubleiding is al druk met het invullen van de aanstaande vacature. Uli Hoeness ziet zijn neef Sebastian geweldig presteren met Stuttgart. Onlangs verlengde de oefenmeester daar zijn contract, maar het familielid van de Bayern-erevoorzitter was om een andere reden al geen optie voor de grootmacht. “Hij heeft het nadeel dat hij de achternaam Hoeness draagt. Als hij niet zo heette en hetzelfde presteerde, zouden we waarschijnlijk harder voor hem zijn gegaan dan nu”, aldus Uli Hoeness tegenover Ran.

Alonso

Xabi Alonso is wel serieus in beeld om eindverantwoordelijke te worden in Beieren. De oud-speler van Bayern is hard op weg om Bayer Leverkusen naar een zeer verrassende landstitel te leiden. “Hij heeft ondertussen bewezen dat hij een coach kan zijn voor de absolute top. Daardoor zal het veel moeilijker worden om hem aan te trekken, omdat naast Bayern ook clubs als Liverpool, Real Madrid en Leverkusen zelf meekijken”, bevestigde Hoeness de interesse.

Hoeness ziet buiten Alonso ook weinig alternatieven. “Er zijn nauwelijks geschikte coaches die nu ook vrij zijn. Het moet dan een trainer worden die ergens onder contract staat en het goed doet.”

Geen kandidaat door zijn naam?

  • Ja, dat snap ik wel
  • Nee, hij zou er gewoon trainer kunnen zijn
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie