Duitsland verliest opnieuw WK-held

Foto: Duitsland verliest opnieuw WK-held

Triest nieuws uit Duitsland: WK-held Andreas Brehme is op 63-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. De oud-international schoot in 1990 Duitsland naar de WK-titel ten koste van Argentinië.

WK-held Brehme vierde grote successen met Duitsland en Kaiserslautern

Brehme maakte in de jaren tachtig en negentig furore en kwam onder meer uit voor Saarbrücken, Kaiserslautern, Bayern München, Internazionale en Real Zaragoza. Zijn grootste triomf vierde Brehme echter in het shirt van het Duitse nationale elftal. Vanaf de stip zorgde Brehme vijf minuten voor tijd voor het enige doelpunt in de WK-finale tegen Argentinië.

Ook op clubniveau boekte de Duitser de nodige successen. Met Bayern, Inter en Kaiserslautern werd hij kampioen, waarbij vooral de laatste titel in het oog springt. In het seizoen 1996/1997 werd Brehme kampioen met Kaiserslautern in de 2. Bundesliga om in het daaropvolgende seizoen kampioen te worden in de Bundesliga. Met Inter won hij ook nog de UEFA Cup.

Als trainer was Brehme minder succesvol, die korte periodes beleefde als hoofdtrainer bij Kaiserslautern en Unterhaching. In het seizoen 2005/2006 was de voormalig Duits international nog assistent-trainer bij VfB Stuttgart. De laatste jaren fungeerde Brehme als ambassadeur namens de Duitse voetbalbond. Met het overlijden van Brehme verliest Duitsland opnieuw een voormalig WK-held. Eerder dit jaar overleed Franz Beckenbauer, die in 1990 bondscoach was van de Duitsers en ook als speler het WK met Duitsland wist te winnen.

Heb jij het WK van 1990 nog meegemaakt?

  • Ja, dat heb ik nog gezien
  • Nee, dat heb ik niet meegekregen
326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie