Voorspelling: kan Barcelona de ongeslagen status van 2023 verlengen?

Foto: Voorspelling: kan Barcelona de ongeslagen status van 2023 verlengen?

Villarreal krijgt bezoek van koploper Barcelona in de 21e speelronde van La Liga. De Catalanen zijn dit jaar nog altijd ongeslagen en ze zullen deze status willen verlengen. Villarreal is daarentegen verwikkeld in de strijd rondom de tickets voor de Europa League van volgend seizoen. Wie wint deze Spaanse topper? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Villarreal – Barcelona.

Villarreal: teaminfo en vorm

Unai Emery vertrok een aantal maanden geleden bij Villarreal. Onder zijn leiding werden er Europese successen behaald, maar dit seizoen behaalde de club wisselvallige resultaten onder hem. Sinds oktober staat Quique Setién voor de ploeg en heeft Villarreal de weg naar boven gevonden. Voor de komst van Setién stond de club negende in de competitie terwijl The Yellow Submarine nu vijfde staat.

De laatste weken steeg de club dus op de Spaanse ranglijsten, maar de laatste twee wedstrijden tegen Rayo Vallecano (0-1) en Elche (3-1) werden verloren. Van de laatste zeven wedstrijden wist de club er vier te winnen. Over een langere periode zijn de resultaten dus redelijk voor de ploeg, maar de recente vorm is niet fantastisch.

Gerard Moreno was de afgelopen seizoenen een van de belangrijkste aanvallers van Villarreal. Zo maakte Moreno 23 doelpunten in het seizoen 2020/21, maar sinds vorig seizoen heeft de Spanjaard veel last van blessures waardoor hij vaak niet fit aan de wedstrijd kan verschijnen. In twintig competitiewedstrijden wist Villarreal pas 22 keer te scoren. Er zit weinig scorend vermogen in de ploeg.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barcelona: teaminfo en vorm

Tot dusverre speelde Barcelona in 2023 al tien wedstrijden in verschillende competities. Alleen tegen Atlético Madrid werd gelijkgespeeld, verder werd er telkens gewonnen. In de competitie zijn de Catalanen daardoor uitgelopen op Real Madrid en bedraagt de voorsprong nu acht punten. Het seizoen is nog lang en het kampioenschap is nog ver weg, maar de club staat er goed voor.

Er zijn meerdere factoren waarom Barcelona dit seizoen weer goed presteert, maar twee factoren daarvan zijn Robert Lewandowski en Marc-André Ter Stegen. De Poolse superspits kwam over van Bayern München en staat al op veertien doelpunten in de competitie. Lewandowski heeft Barcelona al meermaals over het dode punt geholpen in een wedstrijd waarna er uiteindelijk werd gewonnen.

Daarnaast is de verdediging van Barcelona dit seizoen een ijzersterk. De club kreeg pas zeven doelpunten tegen. Ter Stegen steekt in een geweldige vorm dit seizoen en heeft de club daarmee vaak in de wedstrijd kunnen houden. In samenstelling met Lewandowski is dit een dodelijk duo.

Robert Lewandowski scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen wist Barcelona met 3-0 te winnen van Villarreal. Lewandowski was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Van de zeven laatste onderlinge wedstrijden wist Barcelona er zes te winnen. Villarreal is geen echte angstgegner van de Catalaanse ploeg.

Wedtip Villarreal – Barcelona

Volgens de bookmakers is Barcelona de favoriet in deze Spaanse topwedstrijd. Kijkend naar de vorm is dit geen gekke constatering. Barcelona steekt in een uitstekende vorm in 2023 terwijl Villarreal de laatste twee wedstrijden niet wist te winnen. Daarom de tip: wedden op ‘Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
12+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
140+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
31+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
69+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
94+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
1007+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
169+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
89+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
206+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
101+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
60+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
383+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8337+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3164+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1058+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
674+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
571+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
337+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
210+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie