Voorspelling: Halen Real Madrid en Manchester City de kwartfinale van de Champions League?

Foto: Voorspelling: Halen Real Madrid en Manchester City de kwartfinale van de Champions League?

De achtste finales van de Champions League komen in zicht. Recordkampioen Real Madrid dient in eigen huis af te rekenen met RB Leipzig. Manchester City krijgt bezoek uit Denemarken. Weten de twee Europese grootmachten te winnen in de Champions League? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Manchester City – FC Kopenhagen en Real Madrid – RB Leipzig.

Manchester City – FC Kopenhagen

Manchester City verkeerde aan het einde van 2023 in een mindere vorm. Er werd een aantal punten weggegeven tijdens deze periode. Sinds de jaarwisseling gaat het een stuk beter bij de club. De eerste ontmoeting tegen Kopenhagen eindigde in 1-3. Phil Foden en Kevin De Bruyne waren in dit duel erg belangrijk. Beide spelers wisten een doelpunt te maken én een assist te geven tijdens deze wedstrijd.

Sinds de vorige ontmoeting heeft City al 5 wedstrijden gespeeld. Vier van de vijf duels werden gewonnen. Vooral in de wedstrijd tegen Luton Town maakte de club indruk. Erling Haaland maakte 5 doelpunten en De Bruyne gaf 4 assists in deze wedstrijd. Uiteindelijk werd er met 2-6 gewonnen door The Citizens. Afgelopen weekend nam City het in de derby op tegen Manchester United. Mede dankzij twee treffers van Foden won de ploeg van trainer Pep Guardiola met 3-1.

Kopenhagen begon de wedstrijd in Denemarken erg goed. De club kwam op achterstand maar oud-NEC’er Magnus Matsson schoot Kopenhagen langszij. Uiteindelijk kon de ploeg de druk van de Engelsen niet meer aan. Daardoor eindigde het duel in 1-3. Kopenhagen heeft een loodzware opdracht. Als de club nog door wil in Europa, moet het team minstens twee doelpunten meer maken dan City.

Sinds de vorige ontmoeting heeft Kopenhagen drie wedstrijden in de Deense Superliga gespeeld. Silkeborg (0-3) en Nordsjælland (2-0) werden verslagen. Afgelopen weekend nam Kopenhagen het op tegen koploper Midtjylland. De ploeg van Mattson verloor met 2-0.  

Wedtip Manchester City – FC Kopenhagen

Manchester City is logischerwijs de favoriet voor deze wedstrijd. De Engelsen hebben meer kwaliteiten vergeleken met de Deense bezoekers. Guardiola zal hoogstwaarschijnlijk niet de beste elf spelers opstellen, aangezien City al zeker lijkt van de kwartfinale. Tip: wedden op ‘Beide teams scoren: Nee’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.65 bij Unibet.

Beide teams scoren: Nee

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid – RB Leipzig

Bij Real Madrid heeft Carlo Ancelotti het uitstekend op de rit. Rond de jaarwisseling leek Girona voor een stunt te gaan zorgen in de Spaanse competitie, maar de ploeg van Daley Blind heeft een aantal wedstrijden verloren. Real Madrid heeft van de mindere vorm van de concurrent geprofiteerd en staat nu zeven punten los in La Liga. In de Champions League staan De Koninklijke er ook goed voor. In Leipzig werd er met 0-1 gewonnen door een schitterende treffer van Brahim Díaz.

Real kwam in die wedstrijd goed weg. Leipzig speelde uitstekend. Andriy Lunin, doelman bij Madrid, wist negen ballen tegen te houden en kroonde zich zo tot man van de wedstrijd. Sinds die overwinning in Leipzig heeft de ploeg van Ancelotti een aantal turbulente wedstrijden achter de rug. Real speelde gelijk tegen Rayo Vallecano (1-1) en Valencia (2-2). In beide wedstrijden ontving een speler van Madrid een rode kaart.

Leipzig kwam in de eerste wedstrijd dus uitstekend voor de dag. Lunin was tijdens die wedstrijd simpelweg niet te passeren. Doordat er met 0-1 werd verloren maakt Leipzig nog altijd kans om zich voor de kwartfinale van de Champions League te plaatsen. Deze achterstand is zeker nog overbrugbaar voor Xavi Simons en zijn ploeggenoten.

Sinds de vorige ontmoeting heeft Leipzig twee keer gewonnen. Borussia Mönchengladbach (2-0) en Bochum (1-4) werden verslagen. In de topwedstrijd tegen Bayern München ging Leipzig met 2-1 onderuit. In de 91e minuut wist Harry Kane de wedstrijd te beslissen. Marco Rose heeft afgelopen weekend een aantal spelers rust gegeven met het oog op dit duel. Loïs Openda speelde slechts een half uurtje mee tegen Bochum om fris te blijven voor de ontmoeting in Madrid.

Wedtip Real Madrid – RB Leipzig

Real Madrid is natuurlijk de favoriet bij de bookmakers. In Estadio Santiago Bernabéu verliest de club zelden. RB Leipzig heeft geen onmogelijke taak op het programma staan, maar zal toch van goeden huize moeten komen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. De tip: wedden op het eindresultaat ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.60 bij Unibet.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie