Voormalig NEC’er maakt indruk in Turkije: ‘Hij is beter dan Lahm’

Foto: Voormalig NEC’er maakt indruk in Turkije: ‘Hij is beter dan Lahm’

Ferdi Kadioglu maakt momenteel indruk met zijn prestaties bij Fenerbahçe. De voormalige NEC-speler was opnieuw de sters in de Conference League-wedstrijd tegen Spartak Trnava. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij Nihat Kahveci, de voormalige 69-voudige Turkse international.

‘Hij is een robot en er zijn weer wat nieuwe updates geïnstalleerd op onze robot’

Wij kennen Kadioglu vooral als middenvelder uit zijn tijd bij NEC. Inmiddels is hij omgeschoold tot rechtsback. Na zijn overstap naar Fenerbahce moest hij even wennen, maar ondertussen is hij een heuse smaakmaker in de Süper Lig. “Kadioglu legt de lat naar een ongelofelijk niveau”, oordeelt voormalig Turks international Nihat Kahveci in zijn rol als analist bij NutSpor.

In het Conference League-duel tegen Spartak Trnava was Kadioglu trefzeker. “Hij is een robot”, zegt Kahveci. “En er zijn weer wat nieuwe updates geïnstalleerd op onze robot. Hij geeft geweldige passes en was ook al de grote uitblinker tegen Besiktas. Kadioglu is beter dan Philipp Lahm. Ook als Fenerbahçe niet goed speelt, presteert hij individueel nog goed.”

Connectie met Tadic

“Hij is verdedigend goed en ook aanvallend. Hij komt veel op en kan doelpunten maken”, zegt Kahveci die nogmaals de loftrompet afsteekt. “Hij heeft ook een goede connectie met Dusan Tadic.” De oud-Ajacied had ook een hoofdrol in het duel met Spartak Trnava. Hij gaf een assist en scoorde een strafschop, al was de manier niet al te jofel volgens de analist: “Het duurt vier dagen voor Tadic zijn strafschop een keer genomen heeft.”

Heb jij Kadioglu zien spelen bij Fener?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie