Voorbeschouwing: Wint stuntploeg Luton Town de ‘wedstrijd van 195 miljoen’?

Foto: Voorbeschouwing: Wint stuntploeg Luton Town de ‘wedstrijd van 195 miljoen’?

Samen met de finale van de Champions League is dit zo ongeveer de wedstrijd waarin het meeste geld op het spel staat. Met een promotie naar de Premier League behaalt een ploeg zo’n 195 miljoen euro volgens Deloitte. Wie speelt volgend jaar een niveau hoger? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Coventry City – Luton Town.

Coventry City: teaminfo en vorm

Vanaf het seizoen 1967/68 was Coventry City een vaste bespeler van het hoogste niveau van Engeland. Allesbehalve een hoogvlieger, maar wel altijd aanwezig. Toen de Premier League van start ging was Coventry dan ook een van de clubs die er in het begin bij was. Maar hoger dan de elfde plek kwam het niet en in 2001 moest de club afscheid nemen van het Premier League-bestaan. Het dieptepunt was een seizoen in de League Two, in het seizoen 2017/18.

Maar na een jaar promoveerde het weer en na twee jaar League One en drie jaar Championship kan Coventry nu weer terugkeren in de Premier League. Dit seizoen eindigde de club op de vijfde plek. In de play-offs werd over twee duels afgerekend met Middlesbrough (0-0 en 0-1). Sowieso is Coventry de laatste tijd goed bezig. In vier van de laatste zeven duels werd de nul gehouden.

Een bekende naam voor Nederlandse voetbalvolgers is Gustavo Hamer. De oud-speler van PEC Zwolle is weer fit na een lichte knieblessure en zou moeten kunnen starten. Fábio Tavares en Callum O’Hare moeten met een blessure deze wedstrijd verstek laten gaan. Daarentegen hoopt coach Mark Robins weer te kunnen beschikken over Kasey Palmer en Tyler Walker. Hij treedt waarschijnlijk met een 5-3-2-systeem aan, met aanvaller Viktor Gyökeres als belangrijkste man.

Coventry City houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Luton Town: teaminfo en vorm

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Als er een club is die dat bewijst, dan is dat Luton Town. Een winst van de club – die tussen 1982 en 1992 op het hoogste niveau speelde – zou een van de meest spectaculaire promoties ooit zijn. Want in het pittoreske stadion Kenilworth Road is men de laatste jaren niet gewend aan zulke sportieve weelde. Luton speelde in het seizoen 2013/14 nog op het vijfde (!) niveau.

De club beleefde daarna onder coach Nathan Jones betere tijden. Hij leidde de club via de League Two en League One naar het Championship. Dit seizoen plukte Southampton de Welshman weg bij Luton, waarna ex-Watford-manager Rob Edwards aangesteld werd. Hij liet de club derde eindigen en ondanks een initiële nederlaag tegen Sunderland werd de finale gehaald (2-1 en 2-0). Luton speelde drie keer gelijk in de laatste zes duels.

Voor de bekende naam moeten we ook bij Luton Town op het middenveld zijn. Hier zien we de Zimbabwaan Marvelous Nakamba, tussen 2014 en 2017 actief voor Vitesse en nu gehuurd van Aston Villa. Hij zal sowieso spelen, waar Edwards alleen nog aanvaller Cauley Woodrow als twijfelgeval heeft. Het moet zich nog bewijzen of hij tijdig fit is. Achterin zal de coach waarschijnlijk kiezen voor Gabriel Osho en Jordan Clark in plaats van Reece Burke en Allan Campbell.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de bezoekers in het voordeel zijn, met drie zeges en drie gelijke spelen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 3-11 dan ook enorm in het voordeel van Luton. Dit wordt de derde ontmoeting dit seizoen. In Luton werd het 2-2 en de terugwedstrijd eindigde in 1-1.

Wedtip Coventry City – Luton Town

Beide teams zullen door weinig gokkers zijn ingevuld als een favoriet voor promotie naar de Premier League, maar het is toch echt zo dat een van hen gaat promoveren. Onze favoriet is Luton Town, dat hoger eindigde in de competitie en de laatste maanden meer indruk maakt. Tip: wedden op ‘Luton Town wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.50 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:34
102+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
11+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1653+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
14+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
87+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
54+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
273+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
76+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
84+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
92+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
210+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
70+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
139+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
119+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
23+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
143+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
141+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
389+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
138+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie