Ajax-opponent Villa worstelt zich naar zege

Aston Villa heeft zaterdagavond averij voorkomen in de Engelse Premier League. De aanstaande Conference League-opponent van Ajax boekte op de valreep een 2-3 overwinning bij Luton Town.

Aston Villa wint bij Luton Town

In de eerste helft was er ogenschijnlijk niets aan de hand voor Aston Villa. De club uit Birmingham leidde na 38 minuten comfortabel met 0-2. Dat was te danken aan aanvaller Ollie Watkins, die beide doelpunten opeiste op Kenilworth Road.

Aston Villa wist de laagvlieger na rust niet in de wurggreep te houden. Tussen de 66ste en 72ste minuut verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. De Nederlander Tahith Chong maakte de aansluitingstreffer, waar Carlton Morris de 2-2 voor zijn rekening wist te nemen.

Villa slaat alsnog toe

In de slotfase wist Aston Villa de zege alsnog uit het vuur te slepen. In de 89ste minuut zorgde Lucas Digne voor de 2-3, waardoor de nummer vier van Engeland goede zaken doet in de strijd om een Champions League-ticket.

Aston Villa speelt binnenkort tweemaal tegen Ajax. Die wedstrijden staan voor 7 en 14 maart op het programma.

Scoreverloop: 0-1 (24′) O. Watkins, 0-2 (38′) O. Watkins, 1-2 (66′) T. Chong, 2-2 (72′) C. Morris, 2-3 (89′) L. Digne