Haaland scoort vijf keer in FA Cup-duel met Luton Town

Foto: Haaland scoort vijf keer in FA Cup-duel met Luton Town

Manchester City heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinale van de FA Cup. Hoewel Luton Town de bekerhouder even leek te dwarsbomen, kon het niet op tegen de brute voetbalkracht van Kevin De Bruyne en Erling Haaland. Haaland was verantwoordelijk voor vijf van de zes doelpunten, De Bruyne leverde in vier van de vijf gevallen de assist af.

Wedstrijdverslag Manchester City – Luton Town

De komst van Erling Haaland naar Kenilworth Road was al van tevoren veelbesproken. In de competitie was de spits afwezig vanwege een blessure, maar het bekertoernooi bood een uitweg. Haaland verscheen wedstrijdfit in Luton, waar hij hoopte Manchester City naar de overwinning te helpen.

Dat deed Haaland zeker. Drie keer op rij plaatste Kevin De Bruyne het Noorse doelpuntenkanon vrij voor doelman Tim Krul, en drie keer vond de Scandinaviër het net. Het leek even spannend te worden. Een geweldige streep van Jordan Clark bracht de score voor rust op 1-3, en kort na de thee knalde Clark zelfs de 2-3 binnen. Een mogelijke comeback voor The Hatters zat er niet meer in. De tandem Haaland/De Bruyne bleek veel te sterk voor de Premier League-promovendus.

De Bruyne bood Haaland nog een niet te missen kans. De Noor maakte zijn vijfde doelpunt op aangeven van Bernardo Silva. Het laatste doelpunt werd gescoord door Mateo Kovavic, waarmee het duel eindigde in 6-2. City kan nog steeds de Treble van 2023 verdedigen. Zondag wacht in de Premier League de stadsderby met het Manchester United van Erik ten Hag. Het Luton Town van oefenmeester Rob Edwards kan zich nu volledig richten op handhaving.

Haaland en De Bruyne: de beste spits en middenvelder van de wereld

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie