Nederlanders van Liverpool draaien verrassende achterstand om

Liverpool had het thuis verrassend erg lastig met promovendus Luton Town. De nietige Premier League-club kwam zelfs al vroeg op voorsprong op Anfield, maar na rust stelden The Reds orde op zaken. Beide doelpunten waren van Nederlandse makelij.

Van Dijk en Gakpo scoren tegen Luton Town

Doordat Jürgen Klopp een waslijst aan geblesseerden heeft, mochten Ryan Gravenberch en Cody Gakpo het weer eens vanaf de aftrap laten zien. Uiteraard stond ook aanvoerder Virigil van Dijk aan de aftrap. De thuisfans in Liverpool werden opgeschrikt door de 0-1 van Chiedozie Ogbene na twaalf minuten. Die stand bleef een behoorlijke tijd op het scorebord staan, na rust stelde de topclub echter orde op zaken.

Tien minuten na de pauze was Van Dijk daar zelf verantwoordelijk voor. De verdediger kwam goed voor zijn man bij een corner van Alexis MacAllister en knikte de 1-1 tegen de touwen. Twee minuten later was het alweer raak, met opnieuw een assist van de Argentijnse middenvelder. De wereldkampioen slingerde dit keer hard voor vanuit de draai, waarna Gakpo zijn hoofd tegen de bal zette: 2-1.

In de kampioensrace is het cruciaal dat Liverpool de drie punten op Anfield houdt.

Zie je Gakpo terugkeren naar zijn oude vorm?