Manchester United zegeviert na bliksemstart

Foto: Manchester United zegeviert na bliksemstart

Manchester United blijft in de race voor een Champions League-ticket. Manager Erik ten Hag leidde zijn team zondag naar een 1-2 overwinning op Luton Town.

Højlund maakt het verschil voor Manchester United tegen Luton Town

Ten Hag zag Manchester United voortreffelijk uit de startblokken schieten. Al na zeven minuten leidde zijn team comfortabel met 0-2. Rasmus Højlund opende de score na een flater aan Luton-zijde en kreeg even later ook de tweede treffer achter zijn naam door een schot van Alejandro Garnacho van richting te veranderen.

United maakt het spannend

Manchester United dacht misschien aan een monsterzege, maar niets bleek minder waar. Al in de veertiende minuut wist Luton Town de spanning terug te brengen in de persoon van Carlton Morris. De aansluitingstreffer zorgde voor vertrouwen bij de thuisclub, dat serieuze pogingen ondernam om al voor rust langszij te komen.

Manchester United, waar Casemiro ontsnapte aan een tweede gele kaart, bleef ook in de tweede helft worstelen met Luton. Dat mocht vooral Garnacho zich aanrekenen. De Uruguayaan kreeg dé kans om de 1-3 te maken, maar wist één-op-één met Thomas Kaminski niet toe te slaan.

Met 44 punten uit 25 wedstrijden doet Manchester United nog altijd mee om een Champions League-ticket. De achterstand op Aston Villa, de huidige nummer vier, is momenteel vijf punten.

Scoreverloop: 0-1 (1′) R. Højlund, 0-2 (7′) R. Højlund, 1-2 (14′) C. Morris.

Gaat United in de topvier eindigen?

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie