Voorbeschouwing: wat doen België en Portugal in aanloop naar het EK?

Foto: Voorbeschouwing: wat doen België en Portugal in aanloop naar het EK?

De EK-kwalificatiereeks voor het toernooi in Duitsland is al bijna op de helft. Een aantal landen speelt in de komende dagen de vierde wedstrijd van de reeks en kunnen zich al bijna plaatsen voor het EK van 2024. Onder andere Portugal, België en Oostenrijk moeten voetballen in de aankomende dagen. Kan Portugal verder uitlopen op de concurrentie en blijft Oostenrijk verrassen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Oostenrijk – Zweden, Estland – België en IJsland – Portugal.

Oostenrijk – Zweden

De selectie van trainer Ralf Rangnick is uitstekend begonnen aan de kwalificatiewedstrijden voor het EK in Duitsland. In de eerste twee duels werden Azerbeidzjan (4-1) en Estland (2-1) verslagen. Afgelopen weekend moesten de Oostenrijkers het opnemen tegen België. De Belgen zijn natuurlijk de favorieten voor de winst in deze groep, maar aan Oostenrijk hebben onze zuiderburen een lastige tegenstander. Orel Mangala maakte in het begin van de eerste helft een eigen doelpunt, waardoor Oostenrijk op voorsprong kwam. Uiteindelijk wist Romelu Lukaku, op aangeven van Doddi Lukébakio, nog de gelijkmaker binnen te werken.

Door dit gelijkspel heeft Oostenrijk, voorlopig, nog drie punten voorsprong op de Belgen. Er moet hierbij wel worden vermeld dat België ook een wedstrijd minder heeft gespeeld tot op heden. Tegenstander Zweden heeft ook een duel minder gespeeld en staat nu al vier punten achter.

In het eerste duel van deze kwalificatieronde verloor Zweden met 0-3 van België. Daarna werd er met 5-0 van Azerbeidzjan gewonnen. De krachtsverhoudingen in de groep lijken bijna helemaal duidelijk te zijn. België is op papier de favoriet voor de eerste plek, terwijl Oostenrijk en Zweden om de tweede plaats zullen moeten strijden. Omdat er vijf landen in groep F zitten is er een oneven aantal landen, waardoor er telkens één selectie is die naast een officiële wedstrijd ook nog een oefenwedstrijd speelt.

Zweden nam het in deze vriendschappelijke wedstrijd op tegen Nieuw-Zeeland. De selectie van Janne Andersson kwam op een verrassende achterstand. Uiteindelijk kwamen de Zweden in hun ritme en werd er met 4-1 gewonnen. Met twee doelpunten is Jesper Karlsson erg belangrijk geweest voor zijn land.

Wedtip Oostenrijk – Zweden

Het is onduidelijk waar beide landen precies staan qua niveau. Oostenrijk staat momenteel eerste, maar heeft ook een extra wedstrijd gespeeld vergeleken met de concurrentie. Zweden verloor overigens ook vrij kansloos van België, terwijl Oostenrijk de Belgen op een gelijkspel kond houden. Daarom de tip: wedden op ‘Oostenrijk wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.08 bij Circus.

Oostenrijk wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Estland – België

Estland zit dus in de groep met Oostenrijk, Zweden en België. In het eerste kwalificatieduel ging Estland onderuit met een 2-1 nederlaag tegen Oostenrijk. Daarna werd er gelijkgespeeld tegen concurrent Azerbeidzjan (1-1). De Esten kwamen nog op voorsprong, maar ze konden de spelers uit Azerbeidzjan niet lang genoeg tegenhouden om ook echt een overwinning over de streep te trekken. Rocco Robert Shein speelt dit seizoen bij Utrecht en heeft een aantal wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hij is dan ook een van de enige spelers die bekend zal zijn voor de Nederlandse fans. Door een beter defensief record, vergeleken met Azerbeidzjan, staat Estland nu vierde in de groep. Bij een overwinning zou Estland op gelijke hoogte komen met België.

Het leek zo goed te gaan met België. In de eerste wedstrijd werd er met vrij veel gemak met 0-3 gewonnen van Zweden, daarna werd Duitsland in een oefenwedstrijd met 2-3 verslagen. Oostenrijk leek dan ook het volgende slachtoffer te gaan worden. Niets was minder waar, aangezien België snel achter de feiten aanliep na een eigen doelpunt van Mangala. Door dit gelijkspel hebben de zuiderburen nu vier punten en er moet gewoon worden gewonnen door de ploeg. Tegen Estland moet een land als België altijd winnen.

Toch is er nog een relletje in de groep, wat mogelijk effect kan hebben op de wedstrijd. Thibaut Courtois reist namelijk niet mee af richting Estland. De geruchten gaan dat hij het niet eens is met uitspraken of beslissingen van bondscoach Domenico Tedesco, waarna hij het trainingskamp heeft verlaten.

Onze voorspelling

Wat er ook gebeurd in de komende dagen rondom de afwezigheid van Courtois. Er is één ding zeker en dat is dat België altijd van Estland moet winnen. Welke keeper er onder de lat staat zou niet uit moeten maken. België zal veel aanvallen in deze wedstrijd en veel kansen proberen te creëren. Onze voorspelling: wedden op ‘België wint handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.66 bij bet365.

België wint handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

IJsland – Portugal

Tijdens het EK in 2016 verraste IJsland vriend en vijand door uitstekend te presteren. Er wonen niet veel mensen in IJsland, waardoor er niet veel spelers zijn om een nationale selectie uit te kiezen. Daarnaast zijn de uitblinkers van die periode ondertussen gestopt of aardig op leeftijd. IJsland zit in groep J samen met Portugal, Slowakije, Luxemburg, Bosnië en Herzegovina en Liechtenstein. In de eerste wedstrijd ging IJsland onderuit tegen Bosnië en Herzegovina (3-0). Daarna werd Liechtenstein eenvoudig met 0-7 opzijgezet. In de laatste wedstrijd tegen Slowakije werd er met 1-2 verloren. De IJslanders hebben nu drie punten uit drie wedstrijden en als ze tweede willen worden moeten er eigenlijk punten worden gepakt tegen Portugal.

Portugal heeft geluk gehad met de loting en het land zit niet in een super lastige groep. Het lijkt er dan ook op dat de Portugezen met twee vingers in de neus eerste gaan worden in deze groep. In de eerste drie duels werd er gewonnen van Liechtenstein (4-0), Luxemburg (0-6) en Bosnië en Herzegovina (0-3). In de wedstrijden tegen Liechtenstein en Luxemburg was Cristiano Ronaldo met vier treffers de grote man, maar tegen Bosnië kwam het Portugese voorwerk van Bruno Fernandes. De aanvallende middenvelder scoorde twee maal en gaf ook nog een assist op Bernardo Silva.

Voorspelling IJsland – Portugal

Natuurlijkerwijs is Portugal de grote favoriet voor deze wedstrijd. In de vorige duels heeft Portugal laten zien simpelweg te goed te zijn voor de concurrentie. De selectie is ook aardig op schot en lijkt tegen IJsland ook weer de aanval te gaan zoeken. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Portugal wint handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.00 bij bet365.

Portugal wint handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

00:07
21+
Wesley Sneijder boort Real Madrid dissonant de grond in
23:48
24+
Ipswich Town nog één punt verwijderd van directe promotie naar Premier League
23:14
19+
Bayern München en Real Madrid houden elkaar in evenwicht na spektakelstuk
22:48
90+
‘Van Persie verlaat Feyenoord zonder titel met Onder 18’
22:33
37+
Wederom racisme-rel in Spanje; Atlético sluit Zuidtribune
22:22
85+
Van de Ven eist megabedrag van FC Volendam
21:50
24+
Real Madrid-tovenaar zaait lof met dé actie van de eerste helft
21:37
280+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
21:10
88+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
20:54
73+
‘Feyenoord-hater Sarri kan zich opmaken voor nieuwe klus’
20:35
517+
‘Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer’
20:10
0+
Opstellingen: Bayern München en Real Madrid maken zich op voor eerste halve finale,
19:55
50+
‘Barcelona-aanwinst moet na halfjaar al verhuizen’
19:42
260+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
188+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
89+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
433+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
280+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
102+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
57+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie