Voorbeschouwing: kan Feyenoord de koppositie heroveren tegen Heerenveen?

Foto: Voorbeschouwing: kan Feyenoord de koppositie heroveren tegen Heerenveen?

Door de overwinning van AZ is Feyenoord even naar de tweede plaats in de Eredivisie verwezen. Blijft dit ook zo of weten de Rotterdammers te winnen van Heerenveen waardoor de koppositie weer wordt veroverd? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord.

SC Heerenveen: teaminfo en vorm

De ploeg van Kees van Wonderen is niet goed uit de winterstop gekomen. Van de laatste zes competitiewedstrijden wist Heerenveen er namelijk maar één te winnen. De laatste drie wedstrijden tegen Fortuna Sittard (2-0), Vitesse (1-3) en FC Utrecht (1-0) werden allemaal verloren. Sinds de winterstop lijkt de vorm helemaal weg te zijn bij de ploeg uit Friesland.

Het enige succes van Heerenveen in de afgelopen weken is in de KNVB beker behaald. Zo werd er afgelopen week in de achtste finale met 1-2 gewonnen van NAC Breda. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk was met twee doelpunten de man van de wedstrijd. Deze overwinning kon Heerenveen goed gebruiken. De club heeft in twintig Eredivisiewedstrijden slechts twintig keer gescoord. Er zijn dit seizoen slechts twee ploegen die nog minder hebben gescoord en dat zijn degradatiekandidaten Emmen en Cambuur. De sterke defensie van Heerenveen houdt de ploeg in het linkerrijtje.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord: teaminfo en vorm

De Rotterdammers zitten in een drukke periode. Zo werd er in de competitie recent tegen FC Twente, PSV en Ajax gespeeld en moest de club ook nog bekervoetbal spelen. In de toppers tegen Twente, Ajax en PSV werd er drie keer gelijkgespeeld door Feyenoord waardoor de concurrentie in de Eredivisie in kon lopen op de ploeg. Weet Feyenoord deze wedstrijd te winnen dan heeft de club twee punten voorsprong op AZ.

In de beker nam Feyenoord het op tegen NEC. De wedstrijd was spectaculair en zat vol emotie. NEC kwam namelijk op een 0-2 voorsprong en leek door te gaan in de KNVB Beker, maar in de extra tijd van de tweede helft wist Feyenoord nog twee keer te scoren waardoor er een verlenging werd afgedwongen. In de verlenging werd er ook vier keer gescoord en met een stand van 4-4 moesten er penalty’s worden genomen. Feyenoord wist deze penaltyserie te winnen en zich daardoor te plaatsen voor de kwartfinale van de beker.

Feyenoord wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen eindigde deze ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel. Verder wist Heerenveen in de afgelopen jaren twee keer van Feyenoord te winnen. De Rotterdammers winnen vaker dan de Friezen, maar Heerenveen is zeker niet bij voorbaat kansloos in deze wedstrijd.

Wedtip SC Heerenveen – Feyenoord

Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Als de club de koppositie wil heroveren moet er worden gewonnen van Heerenveen. De Friezen steken niet in de beste vorm en zullen hopen op een verrassing. Tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.80 bij bet365.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie