Voorbeschouwing: een weekend aan absolute topwedstrijden in Engeland

Foto: Voorbeschouwing: een weekend aan absolute topwedstrijden in Engeland

Leuk, zo’n interlandperiode. Maar voor veel voetbalfans wordt er nu weer begonnen aan het échte werk. In Engeland hebben ze dat goed begrepen, want in deze speelronde spelen de nummers twee en zes tegen elkaar en de nummers vijf en drie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Manchester City – Liverpool en Newcastle United Manchester United.

Manchester City Liverpool

Voor Manchester City was het enorm jammer dat het reguliere seizoen onderbroken werd voor de interlands., want de regerend kampioen was in topvorm de laatste weken daaraan voorafgaand. Achtereenvolgens werd gewonnen van Bournemouth (1-4), Bristol City (0-3, beker), Newcastle United (2-0), Crystal Palace (0-1), RB Leipzig (7-0, Champions League) en Burnley (6-0). Zes zeges en zelfs vijf keer op rij de nul.

Koploper Arsenal heeft een wedstrijd meer gespeeld, en City staat tweede met een achterstand van vijf verliespunten. Puur qua thuisduels staat het team van coach Josep Guardiola zelfs op de eerste plek. Twee belangrijke spelers moeten verstek laten gaan voor deze wedstrijd; Phil Foden en Erling Haaland zijn er niet bij. Daardoor groeit de kans voor Jack Grealish en Cole Palmer voor een basisplaats.

In tegenstelling tot de tegenstander van dit weekend kwam de interlandperiode wel op een goed moment voor Liverpool. Want hoewel de nummer twee van het vorige seizoen met stapjes weer richting de top gaat, struikelen de mannen van Jürgen Klopp nog wel eens. In de Champions League werd tweemaal van Real Madrid verloren; na een 2-5-nederlaag in eigen huis volgde een 1-0 in Madrid.

Tussen deze twee verliespartijen in werd nog wel gewonnen van Wolverhampton Wanderers (2-0) en Manchester United (7-0!) maar duels met Crystal Palace (0-0) en Bournemouth (1-0 verlies) leverden dan weer vijf punten verlies op. Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Calvin Ramsay, Stefan Bajcetic, Thiago Alcântara, Luis Díaz en Darwin Núñez spelen dit weekend niet mee.

Wedtip Manchester City – Liverpool

Vorig jaar eindigden deze twee teams met één puntje verschil op de eerste twee plekken, maar vooral Liverpool heeft moeite daarbij in de buurt te komen. De vorm van de laatste duels voor de interlands geeft weinig vertrouwen. Daarom de tip: wedden op ‘Manchester City wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.61 bij Unibet.

Manchester City wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Newcastle United – Manchester United

Eddie Howe bewijst dit seizoen maar weer eens zijn reputatie als kroonprins van het Engelse trainersgilde. Hij kwam bij Newcastle ook in een soort van gespreid bedje terecht. Sportief was er nog flink wat werk aan de winkel, maar het beleid is prima. Spelers worden niet op reputatie gescout, maar op talent. Bruno Guimarães, Anthony Gordon en Alexander Isak zijn de duurste aanwinsten sinds de overname. Niet de grootste namen, maar wel erg goede spelers.

De laatste periode heeft Newcastle ondanks de opmars in de competitie moeite met wedstrijden tegen de topclubs. Zo werd achtereenvolgens van Liverpool (0-2), Manchester United (2-0) en Manchester City (2-0) verloren. Doelman Nick Pope – dit seizoen goed voor twaalf clean sheets – is waarschijnlijk weer fit, terwijl de belangrijke verdediger Sven Botman hersteld moet zijn van de virusinfectie die hij opliep bij het Nederlands elftal. Emil Krafth en Miguel Almirón zijn er niet bij.

Erik ten Hag werd lang geroemd door de supporters van Manchester United (ondanks een valse start met twee nederlagen in de eerste twee duels). Maar een paar weken geleden moesten zij flink hun wonden likken, nadat op bezoek bij aartsrivaal Liverpool met liefst 7-0 verloren werd. Tegen Real Betis (4-1 zege) werd de rug gerecht, waarna een 0-0 tegen Southampton volgde.

Real Betis (0-1) en Fulham (3-1) werden daarna verslagen, die laatste wel pas na twee rode kaarten voor de tegenstander. Casemiro zit nog een schorsing uit, terwijl Donny van de Beek en Alejandro Garnacho geblesseerd zijn. Christian Eriksen en Marcus Rashford zullen eveneens gemist worden, zij zijn normaal gesproken basisspelers maar moeten nu langs de kant toekijken naar hun teamgenoten.

Onze voorspelling

Newcastle United heeft het dit seizoen moeilijk tegen topteams, maar de laatste weken voor de interlandperiode was Manchester United matig bezig. Dit kan de uitgelezen kans zijn voor de thuisploeg om een keer drie punten te pakken in een topwedstrijd. Onze voorspelling is daarom ‘Newcastle United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.48 bij Circus.

Newcastle United wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
62+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
22+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
228+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
93+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
153+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
59+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
84+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
445+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
194+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
289+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
800+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8618+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1949+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3277+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
585+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
970+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie