Voorbeschouwing: De Klassieker in de beker, wie haalt de finale?

Foto: Voorbeschouwing: De Klassieker in de beker, wie haalt de finale?

Terwijl Feyenoord al een enorm voorschot lijkt te hebben genomen op de landstitel, strijdt de club ook nog in twee andere competities om de prijzen. Een daarvan is de KNVB beker, waar de halve finale een waar droomaffiche opleverde, thuis tegen de aartsrivaal. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Feyenoord – Ajax.

Feyenoord: teaminfo en vorm

De uitwedstrijd bij stadsgenoot Sparta was misschien wel het moeilijkste affiche dat Feyenoord nog kreeg dit seizoen in de Eredivisie. Na de 1-3-zege op Het Kasteel lijkt het dan ook tijd dat Arne Slot en zijn spelers het durven uit te spreken dat het landskampioenschap een reëel scenario is. De voorsprong op achtervolgers Ajax en PSV is inmiddels opgelopen tot acht punten.

Met de dubbele ontmoeting met AS Roma in de UEFA Europa League in het vooruitzicht, weet Feyenoord dat er nog drie prijzen gewonnen kunnen worden. Op dit moment is de Rotterdamse club twintig officiële duels op een rij ongeslagen en de laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie werden allemaal gewonnen. In eigen huis verloor Feyenoord sowieso niet dit seizoen.

Slot zal er wellicht niet zoveel voor voelen om een winnend team al te veel aan te passen, maar Oussama Idrissi miste tegen Sparta door een schorsing en zou nu terug kunnen keren, ten koste van Igor Paixão. Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Quinten Timber zijn nog steeds niet beschikbaar, maar Timon Wellenreuther, Marcus Pedersen en vooral Mats Wieffer bewijzen hun waarde als vervangers.

Feyenoord wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax: teaminfo en vorm

Normaliter kan Ajax niet wachten op een ontmoeting met Feyenoord, om in een onderling duel een tik te kunnen uitdelen aan de aartsrivaal. Maar dit seizoen ligt het even anders. Want ook na het vertrek van Alfred Schreuder blijft het rommelen in de Johan Cruijff ArenA, waar John Heitinga Ajax ook niet kan laten sprankelen. De enige mogelijkheid op een prijs lijkt nu nog de beker.

Afgelopen weekend volgde de volgende knauw voor de Amsterdammers, toen voor de vierde keer op rij niet gewonnen werd van Go Ahead Eagles: 0-0. In de Eredivisie moet de regerend kampioen nu vooral strijden voor de tweede plek, met een lastig speelschema voor de boeg. Opvallend is dat Ajax in de beker alleen maar uit speelde en telkens de nul hield, bij FC Den Bosch (0-2), FC Twente (0-1) en De Graafschap (0-3).

Ajax zag Steven Bergwijn al via een invalbeurt zijn rentree maken en de vleugelspeler zou nu fit genoeg moeten zijn om te starten, wat ten koste van spits Brian Brobbey kan gaan. Devyne Rensch is er nog niet bij, waardoor Jorge Sánchez blijft staan. Verder is het de vraag of Calvin Bassey speelt. Als dat zo is, zal Edson Álvarez doorschuiven naar het middenveld, wat ten koste gaat van Kenneth Taylor of Davy Klaassen.

Ajax houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de bezoekers een groot voordeel hebben, met vier overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 6-12 dan ook in Amsterdams voordeel. Dit seizoen werd in de Eredivisie al twee keer tegen elkaar gespeeld. In De Kuip werd het 1-1, waarna Feyenoord uit met 2-3 won.

Wedtip Feyenoord – Ajax

De thuisploeg is in vorm en een trotse koploper in de Eredivisie. Ajax heeft het historische voordeel tijdens deze ontmoeting, maar speelt niet goed de laatste weken en er lijkt weinig reden om de Amsterdammers als favoriet voor dit duel te zien. Tip: wedden op ‘Feyenoord wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.30 bij Bet365.

Feyenoord wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:19
0+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
14:04
9+
Etienne Vaessen gaat met andere achternaam op shirt keepen
13:50
960+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
74+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
13:20
57+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
83+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
28+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
118+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
449+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
83+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
54+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
82+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
422+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
59+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
179+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
39+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
86+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
150+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
150+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie