Voorbeschouwing: AZ, PSV en Ajax in achtervolging op Feyenoord

Foto: Voorbeschouwing: AZ, PSV en Ajax in achtervolging op Feyenoord

Deze speelronde is er een waarin de topclubs in de Eredivisie elkaar niet tegenkomen. Voor drie clubs staat hun wedstrijd dit weekend vooral in het teken van de achtervolging op koploper Feyenoord. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden AZ – Excelsior, PSV – FC Groningen en Ajax – RKC Waalwijk.

AZ – Excelsior

Voor AZ is het vooral zaak om de blessurelijst weer wat te doen krimpen. Met Bruno Martins Indi, Sam Beukema, Maxim Dekker en Dani de Wit missen er nog steeds belangrijke namen. De jonge Wouter Goes mag weer uitkijken naar een basisplaats. Door de gelijke spelen tegen FC Utrecht (5-5) en FC Volendam (1-1) wist AZ niet in te lopen op koploper Feyenoord. Vangelis Pavlidis scoorde zeven keer in de laatste zeven duels en opende in vier van die wedstrijden de score.

Marinus Dijkhuizen weet nog steeds wat hij moet doen met Excelsior: puntjes sprokkelen. Hij staat nu met zijn team twee plekken boven de degradatiestreep met vier punten voorsprong. Na nederlagen tegen FC Utrecht (1-0) en Ajax (1-4) kwam de 0-0 tegen RKC Waalwijk weer als geroepen. Excelsior is wel erg slecht in uitwedstrijden dit seizoen. In de tien wedstrijden op verplaatsing werden maar vier punten gepakt en de laatste vijf uitduels op een rij gingen verloren.

Wedtip AZ – Excelsior

AZ moet flink gaan puzzelen, net als in de vorige wedstrijden. Maar Pascal Jansen zou zijn spelers goed genoeg moeten kennen om die keuzes goed te gaan maken. En dan zou Excelsior wel eens de ideale tegenstander kunnen zijn om de winnende vorm weer terug te vinden. Daarom de tip: wedden op ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.25 bij Bet365.

AZ wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV – FC Groningen

Voor Ruud van Nistelrooij zal het fijn zijn te kunnen constateren dat de zelfverklaarde crisis bij PSV enigszins voorbij is. Go Ahead Eagles werd met 2-0 verslagen, waarna een 2-2 bij koploper Feyenoord werd behaald. Afgelopen week won zijn team met 3-1 van FC Emmen. Hij moet wel gaan puzzelen want Armando Obispo is geschorst, terwijl Olivier Boscagli er ook nog niet bij is. Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard debuteerden als invaller en zullen hopen op een basisplaats.

Dezelfde opluchting zal gevoeld worden door Dennis van der Ree. Sinds het begin van dit kalenderjaar zwaait hij als hoofdtrainer de scepter bij FC Groningen. De eerste zes wedstrijden gingen allemaal verloren en het lukte zelfs driemaal niet om een doelpunt te maken. Vorige week was het dan eindelijk raak; FC Twente kwam op bezoek en de punten werden gedeeld: 1-1. Van der Ree zal dan ook weinig veranderen aan zijn opstelling van vorige week.

Onze voorspelling

Hopelijk voor PSV is het Van Nistelrooij gelukt om de crisis te boven te komen. Dat zou betekenen dat de resultaten nu weer beter worden. Idealiter moet dit een goed resultaat tegen de hekkensluiter betekenen. PSV kreeg in vijf van de laatste zeven thuisduels geen tegengoal. Daarom is onze voorspelling ‘PSV houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.66 bij Bet365.

PSV houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – RKC Waalwijk

Het plezier is eindelijk terug bij Ajax. Sinds Alfred Schreuder weg is en John Heitinga hem is komen vervangen is het spel weer beter en er is vooral minder onduidelijkheid. Ajax heeft nu al drie duels op rij dezelfde opstelling, waarmee werd gewonnen van Excelsior (1-4), SC Cambuur (0-5) en FC Twente (0-1). Nu mag zijn team het voor het eerst in eigen huis laten zien. De opstelling zal hetzelfde blijven, dus met Jorge Sánchez, Calvin Bassey, Francisco Conceição en Brian Brobbey op de bank.

In de winterstop werd weer getrokken aan trainer Joseph Oosting. Hij besloot te blijven en daar zal de clubleiding erg blij mee zijn, want onder zijn leiding staat RKC Waalwijk op een nette negende plek, tien punten voor op de nummer zestien. Want handhaving is altijd het doel. Wat dat betreft is de reeks tegen Sparta (0-0), FC Emmen (2-0), Go Ahead Eagles (3-1) en Excelsior (0-0) heerlijk geweest. Van de topclubs werd dit seizoen alleen tegen AZ (3-1) punten gepakt.

Voorspelling Ajax – RKC Waalwijk

Onder leiding van Heitinga heeft Ajax de weg naar boven weer gevonden en dan zou een wedstrijd tegen RKC geen grote problemen mogen opleveren. Onderschatting ligt natuurlijk altijd op de loer, maar als Ajax dat weet te ontwijken, lonkt een mooie overwinning. Daarom is onze voorspelling ‘Ajax wint met handicap -2’. Dit heeft een odd van 2.05 bij Bet365.

Ajax wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:15
7+
‘Opmerkelijke Ajax-bliksemterugkeer’
14:51
25+
Vermoedelijke opstelling PSV: met Ibiza-kater tegen RKC
14:35
5+
Trauner: “Dat is nog steeds een doel van me”
14:19
184+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
14:04
28+
Etienne Vaessen gaat met andere achternaam op shirt keepen
13:50
971+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
151+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
13:20
97+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
166+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
35+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
153+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
768+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
105+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
76+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
110+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
460+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
62+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
192+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
41+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie