‘Volgevreten’ Ajax-duo gefileerd: “Ze vinden het wel goed…”

Foto: ‘Volgevreten’ Ajax-duo gefileerd: “Ze vinden het wel goed…”

Valentijn Driessen is totaal niet onder de indruk van de prestaties van Ajax-aankopen Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Het aanvalsduo werd afgelopen zomer voor tientallen miljoenen euro’s binnengehaald, maar presteert volgens de Ajax-watcher niet naar hun transfersommen. Driessen laakt dan ook de instelling van de ‘volgevreten’ Ajax-aanvallers.

Ajax tastte afgelopen zomer diep in de buidel voor de komst van Bergwijn, die met ruim dertig miljoen euro zelfs een recordaankoop werd voor de Amsterdammers. De buitenspeler kende nog wel een flitsende start bij Ajax, maar kon vervolgens nauwelijks meer potten breken en scoorde al vijftien wedstrijden op rij niet. “Ik denk dat er een knop om moet”, stelt Driessen in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf.

Focus op voetbal

“Ik heb het idee dat hij moeite heeft om pijn te lijden, om alles te laten voor het voetbal. De focus moet vol op voetbal. Van de buitenkant straalt het uit dat voetbal bijzaak is en niet de hoofdzaak”, is Driessen stellig in zijn oordeel. “Mensen om hem heen moeten hem de waarheid zeggen. Volgens mij is zijn vader een belangrijk persoon. Vertel die jongen de waarheid. Laat hem doen wat hij moet doen en het allerbeste uit zichzelf halen.”

Niet alleen Bergwijn krijgt ervan langs, ook Brobbey moet het ontgelden bij Driessen. “We hebben een geweldig contract. We verdienen lekker, wonen dicht bij huis. We hoeven nauwelijks pijn te lijden. Wat kan ons gebeuren? Dat is wat ze uitstralen. Die jongens zijn teruggehaald, ze verdienen miljoenen. Ze vinden het wel goed… Ze kunnen geen pijn meer lijden.”

Collega Mike Verweij is iets minder stellig in zijn oordeel. “Ik ben het er wel mee eens dat ze dat uitstralen, maar het is wel moeilijk om dat vanaf de buitenkant te beoordelen.” Volgens Verweij gooit Bergwijn er in ieder geval niet met de pet ernaar. “Ik weet van Bergwijn bijvoorbeeld dat hij na het WK een personal trainer in de arm heeft genomen om weer volledig fit te verschijnen bij Ajax.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 maart 2023 16:44.

Zijn Bergwijn en Brobbey miskopen?

  • Ja, beiden
  • Nee, alleen Bergwijn
  • Nee, alleen Brobbey
  • Nee, beiden gaan hun waarde nog wel bewijzen
884+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie