Volendam nog steeds op ‘hatelijke nul’ na bezoek aan Fortuna

Het is FC Volendam niet gelukt om het eerste puntje of de eerste puntjes van het seizoen te scoren op bezoek bij Fortuna Sittard. De gasten uit het vissersdorp kwamen wel op voorsprong in Limburg, maar de thuisploeg draaide het om, scoorde drie keer en trok de wedstrijd op die manier naar zich toe.

Volendam komt op voorsprong, maar verliest toch van Fortuna Sittard

Volendam verloor voor de interlandperiode drie keer op rij, dus vandaag moest het gebeuren tegen Fortuna. Desondanks had de thuisploeg het veldoverwicht voor eigen publiek in het Fortuna Sittard Stadion en doelverdediger Mio Backhaus moest een aantal keer handelend optreden, bijvoorbeeld na een schot van Alen Halilovic.

Daarna raakte Dimitrios Siovas de lat en vervolgens redde Backhaus op een poging van Kaj Sierhuis. Opmerkelijk genoeg was het juist Volendam dat op voorsprong kwam, een vijftal minuutjes voor de pauze. Garang Kuoi kreeg de bal van Bilal Ould-Chikh en bedacht zich geen moment, hij toverde de 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft bracht Fortuna-coach Danny Buijs Oguzhan Özyakup in het elftal en die zet veranderde het wedstrijdverloop. De Turk maakte namelijk de 1-1, waarna ook Tijjani Noslin Backhaus verschalkte (met een kopbal). Het slotakkoord kwam op naam van Halilovic, die na een individuele actie met een krullend schot raak schoot in de verre hoek.

Scoreverloop: 0-1 (40′) G. Kuol, 1-1 (59′) O. Ozyakup, 2-1 (66′) T. Noslin, 3-1 (90′) A. Halilovic