Voetbalanalisten trekken pijnlijke Depay-conclusie

Foto: Voetbalanalisten trekken pijnlijke Depay-conclusie

Memphis Depay is nog altijd speler van FC Barcelona. De aanvaller beschikt over een aflopend contract, maar zowel de club als speler lijken minimaal nog een half jaar aan elkaar verbonden te willen blijven. Volgens voetbalanalisten Ruud Gullit en Jan van Halst is Depay echter niet meer dan opvulling voor de selectie van Barcelona.

In het Ziggo Sport-programma Voetbal Café noemde Gullit de huidige situatie van Depay zorgelijk. “Ja, natuurlijk, want het lijkt alsof ze hem niet laten gaan, omdat hij goed is voor de breedte. Dat ze denken: er kunnen blessures komen en er zijn zó veel wedstrijden… Je wil natuurlijk niet een speler zijn voor de breedte.”

Volgens Gullit heeft Depay een groot probleem bij de Catalanen. “Lewandowski. Dus dan moet je je focussen op een andere positie. Nu Lewandowski geschorst is, heb je hem dan misschien nodig.” Toch trekt Jan van Halst een andere conclusie. “Ze spelen met Ferran Torres in de spits, dat zegt al alles. Kunnen wij concluderen dat Memphis tekort komt voor de absolute Europese top?”

Gullit kwam daarop met een duidelijk antwoord. “Ja, dat is zeker zo. Lyon was ook wel top in Frankrijk, maar bij Manchester United lukte het niet en nu dit weer. Hij denkt denk ik van zichzelf dat hij dat wel is, maar dan moet je het wel laten zien.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 20:58.

Komt Depay inderdaad tekort voor de absolute top?

  • Ja, dat niveau kan hij niet aan
  • Nee, hij kan prima mee in dat niveau
417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie