Vlap loodst Twente voorbij Emmen, Sparta wordt weer gepasseerd

Foto: Vlap loodst Twente voorbij Emmen, Sparta wordt weer gepasseerd

FC Twente is geklommen naar de vijfde plaats op de Eredivisie-ranglijst. Na rust rekenden de Tukkers op bezoek af met FC Emmen, dat vooral in de eerste helft de nodige kansen kreeg om te scoren.

Tukkers rekenen in tweede helft af met Emmen

Emmen zit in een aardige reeks met zeven punten in de laatste vier wedstrijden. Hierdoor is rechtstreekse degradatie bijna voorkomen, nu probeert de ploeg van Dick Lukkien de zestiende plaats te ontlopen. Bij Twente kwam deze week het nieuws dat Ramiz Zerrouki, in de zomer, dan eindelijk de overstap maakt naar Feyenoord. De middenvelder kon met masker alsnog aantreden tegen de Emmenaren. Trainer Ron Jans gaf in de punt van de aanval Manfred Ugalde de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel, die niet onomstreden is. De Tukkers begonnen sterk, maar Vaclav Cerny had het vizier vroeg in de middag nog niet op scherp.

De gastheren leken wakker geschud en pakten het initiatief. Een inzet van Mark Diemers zeilde naast, terwijl Richairo Zivkovic even later in stelling werd gebracht. Ook de inzet van de spits eindigde voor Emmen aan de verkeerde kant van de paal. Het offensief van de Drenthenaren kreeg extra gestalte met een aantal gevaarlijke kopballen, maar niet voor het eerst dit seizoen ontbeert het de ploeg aan stootkracht voorin. Richting de pauze richtte Twente zich op, zonder daarbij echt grote mogelijkheden te creëren.

Ban gebroken door Vlap

In de rust volgden bij beide ploegen een wissel: Julius Dirksen voor Lorenzo Burnet, terwijl de bezoekers Van Wolfswinkel brachten voor Virgil Misidjan. Twente nam de touwtjes wat strakker in handen en zette Emmen met de rug tegen de muur. De ploeg van Lukkien plooide terug en hoopte met counters gevaarlijk te worden. In de 70ste minuut werd de ban dan eindelijk gebroken. Michel Vlap nam een vrije trap op fraaie wijze en krulde de bal over de muur achter Mickey van der Hart: 0-1. Het was de tweede treffer voor de middenvelder van het Eredivisie-seizoen, nadat hij recent al zijn ‘vloek’ had opgeheven.

Vijf minuten later viel de beslissing aan de Oude Meerdijk. Vlap speelde Vaclav Cerny vrij, die naar binnenkapte. De inzet van de Tsjechische aanvaller werd nog aangeraakt door Ahmed El Messoudi, waardoor de 0-2 in het doel plofte. Emmen deed nog verwoede pogingen om te scoren, maar keeper Lars Unnerstall bleek weer niet te passeren. In de blessuretijd was Vlap opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Na een combinatie met Denilho Cleonise vond hij het doel met een droge schuiver in de verre hoek: 0-3.

Twente wipt hierdoor weer over Sparta heen, dat zaterdagavond van PSV verloor. Emmen moet hopen op een nederlaag van Excelsior van Feyenoord, terwijl FC Groningen mogelijk degradeert.

Scoreverloop: 0-1 (70′) Vlap, 0-2 (75′) V.Cerny

Sterke wedstrijd van Twente?

  • Ja, prima hoor
  • Nee, dat niet
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:51
1+
Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale
20:28
43+
Hierdoor barstte de scheidsrechter van PSG-Dortmund in tranen uit
20:05
24+
Opstellingen Real-Bayern: De Ligt keert terug tijdens absolute kraker
19:44
16+
Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint
19:22
58+
Geschorste Pogba verrast met carrière switch
19:03
8+
Sterkhouders van Oranje zetten stappen in herstel
18:34
75+
Mbappé loopt boos weg tijdens interview
17:56
81+
Mourinho heeft spijt van afwijzen ‘droombaan’
17:26
147+
Driemaal scheepsrecht voor FC Twente?
17:07
215+
Girona brengt concreet bod uit op Feyenoord-target
17:00
18+
The Champ over zijn Engels: ‘Ben niet gek’ | Groeten out Afrika #3
16:50
39+
Champions League-verrassing oogst lof: “Kwaliteit, maar ook ervaring”
16:33
147+
Van Nistelrooij kreeg Oranje-dreun: “Een grote teleurstelling”
16:19
275+
‘PSV-ontploffing door Noa Lang’
15:59
255+
Johan Derksen gaat los over ‘1,5 miljoen-drama’
15:43
37+
Willem II-icoon hangt schoenen aan de wilgen
15:29
266+
‘Drie opties voor Ruud van Nistelrooij’
15:14
328+
Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”
14:58
238+
Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”
14:45
64+
EK-opsteker voor Ronald Koeman
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie