‘Vitesse heeft droomduo binnen’

Foto: ‘Vitesse heeft droomduo binnen’

Phillip Cocu werd aangesteld als nieuwe trainer bij Vitesse. De oud-coach van onder meer PSV en Fenerbahçe mag bij zijn oude ploeg gaan proberen het tij te keren. Na een superseizoen van vorig jaar viel Vitesse dit jaar, mede door de bestuurlijke onrust, ver terug. 

Thomas Letsch kon lang niet stuk bij de fans van de Arnhemmers. Onder leiding van de Duitse oefenmeester bouwde hij een team waarin spelers zoals Riechedly Bazoer en Danilo Doekhi de dragende krachten waren. Zij kozen deze zomer voor een ander avontuur en aangezien de centen niet rolden bij Vitesse, was er ook weinig budget om waardige vervangers te halen. 

Phillip Cocu

Daardoor lukte het Letsch niet om voor de ommekeer te zorgen in Arnhem. Oud-speler Cocu, die in zijn vroege carrière in het zwart-geel speelde, krijgt in Arnhem gezelschap van zijn vaste partner Chris van der Woerden. Volgens De Telegraaf naderen ADO Den Haag, waar Van der Woerden nu assistent van Dirk Kuyt is, en Vitesse een overeenkomst. 

Van Woerden werkte ook al bij PSV, Fenerbahçe en Derby County als assistent van Cocu. De twee waren ook tijdens hun spelers carrière al bijna onafscheidelijk: nadat ze samen bij Vitesse begonnen, de club waar ze nu allebei terugkeren, speelden ze ook nog drie jaar samen bij PSV. Voor Cocu bleek dat het begin van een grotere carrière dan van zijn collega, die opnieuw samen lijkt te gaan werken met zijn oud-teamgenoot. 

Wint Vitesse van FC Twente? Pak 4.65x je inzet!

Goede zaak?

  • Ja
  • Nee
256+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie