Vitesse begint voorbereiding met nederlaag tegen AEK

Vitesse is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag tegen AEK Athene. De ploeg van Thomas Letsch kreeg in Zeeland met 1-3 klop van de Grieken.

Ruim een week geleden begonnen de Arnhemmers met trainen en nu werd er dus voor het eerst een wedstrijd gespeeld. Uitblinkers van het vorige seizoen Ousmane Tannane en Riechedly Bazoer speelden allebei een helft mee. Beiden hopen op een transfer, maar daar is het tot nu toe nog niet van gekomen. Na een ruim kwartier kwam de ploeg uit de Griekse hoofdstad op voorsprong via Michalis Bakakis. Alois Oroz bracht de stand weer in evenwicht met een rake kopbal uit een hoekschop.

Twee minuten later stonden de Grieken alweer op voorsprong, dit keer door toedoen van Christos Almpanis. In de tweede helft kreeg de Eredivisionist de gelijkmaker niet meer op het scoreboard en liep AEK uit naar 1-3 via Theodosis Macheras. Zaterdag hoopt Vitesse de rug te rechten tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb. Na een volle voorbereidingsmaand in juli hopen de Arnhemmers begin augustus klaar te zijn voor de derde voorronde van de Conference League.