Vink haalt uit: “Hij is geen Ajax-speler”

Foto: Vink haalt uit: “Hij is geen Ajax-speler”

Marciano Vink is niet verrast door het vertrek van Lucas Ocampos bij Ajax. De Argentijn keert per direct terug naar het Spaanse Sevilla, maar volgens de voetbalanalist had de clubleiding dit vooraf al kunnen inschatten.

In het ESPN-programma Voetbalpraat stelt Vink: “De rvc heeft een heleboel geld bespaard, want ze wilden hem aanvankelijk kopen. Dat hij niet heeft gerendeerd op de manier waarop Hamstra en Huntelaar dachten dat hij zou renderen, komt doordat hij geen Ajax-speler is.”

De oud-voetballer legt uit: “Er zijn een aantal voorwaarden die je moet hebben wil je bij Ajax slagen. In de verdediging moet je een bal naar dezelfde kleur kunnen spelen en voorin moet je een bepaalde technische vaardigheid hebben. Als loper, zoals hij een beetje is, heeft Ajax Klaassen al.”

Paniek bij Ajax

Vink verwijt Ajax ‘uit een soort paniek’ te hebben gehandeld. “Op het einde moest er nog iemand komen omdat Antony wegging. Je had al best veel spelers die in hun ogen recht hadden op een basisplaats en je haalde er nog één bij over wie je bij voorbaat al kon zeggen: hij zal eerst op de bank plaatsnemen. Daar was hij te duur voor, dus ik snapte de hele move niet.”

ESPN-commentator Mark van Rijswijk meent dat Ajax wel ‘een hele goede rechtsbuiten nodig had’. “Als Ajax dit seizoen een echt goede rechtsbuiten had gehad, dan waren de problemen misschien al minder groot geweest.” Vink: “Berghuis stond bij Feyenoord toch ook rechtsbuiten? Die kun je toch ook op die kant neerzetten?”

Wint Ajax met 1-2 bij Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie