VI: Feyenoord maakt (weer) werk van Zerrouki

Foto: VI: Feyenoord maakt (weer) werk van Zerrouki

Ramiz Zerrouki leek de afgelopen transferperiodes te gaan vertrekken bij FC Twente. De verdedigende middenvelder werd tot meerdere malen gedwongen om te blijven. Feyenoord bood op een gegeven moment acht miljoen euro, maar dat was niet genoeg voor de Tukkers. In de zomer gaat Feyenoord een nieuwe poging wagen, weet Voetbal International.

FC Twente en Feyenoord in gesprek over transfer Zerrouki

FC Twente wilde Zerrouki in de zomer niet laten vertrekken omdat er niet genoeg geld geboden werd. Feyenoord had destijds zes miljoen euro over voor de middenvelder, terwijl Twente eerder dacht aan een afkoopsom van tien miljoen euro.

Feyenoord maakte daardoor in de zomerse transferperiode geen werk van de middenvelder. In de winter kwam de ploeg van Arne Slot echter weer terug in Twente. Destijds met een bod van acht miljoen, maar opnieuw niet genoeg voor een ‘ja’ vanuit de club uit Enschede.

Nu de Tukkers niet meer kunnen terugvallen op hun ‘directe concurrentiepositie’, lijkt ook bij FC Twente het besef gedaald dat een transfer de beste oplossing is voor alle partijen. Zerrouki liet al meerdere malen weten graag naar Feyenoord te willen.

Feyenoord

Bij Feyenoord zal Zerrouki op het middenveld moeten strijden met een andere nieuwe aanwinst: Thomas van den Belt. Over het aflopende huurcontract van Sebastien Szymanski, die voor tien miljoen euro aangekocht kan worden, is nog niets bekend.

Met oog op een Champions League-seizoen en een mogelijk vertrek van aanvoerder Orkun Kökü, komt Zerrouki daardoor wéér in beeld in Rotterdam-Zuid. De clubs zouden volgens VI inmiddels ‘on speaking terms’ zijn over de zomerse overgang van Zerrouki.

De Algarijns international ligt nog tot volgend jaar zomer vast in de Grolsch Veste. De clubleiding heeft de optie om het contract met één jaar te verlengen, al lijkt een langer verblijf voor Zerrouki uitgesloten. FC Twente kan deze optie wel lichten om de transfersom verder op te drijven, al is het de vraag of het daar wel zo verstandig aan doet…

Goede aanwinst?

  • Ja
  • Nee
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie