Vertonghen schuift WK-favorieten naar voren

Foto: Vertonghen schuift WK-favorieten naar voren

Jan Vertonghen ziet België niet als een van de favorieten voor het WK in Qatar. De ervaren verdediger wijst naar de sterke landen uit Zuid-Amerika als grootste kanshebbers voor de wereldtitel.

De 35-jarige Vertonghen, die recent Benfica voor Anderlecht verruilde, zal waarschijnlijk beginnen aan zijn laatste WK. De verwachtingen rond de Rode Duivels zijn over het algemeen lager dan die van vier jaar geleden, toen het derde werd in Rusland. De gouden generatie bevindt zich in zijn nadagen, terwijl spelers als Romelu Lukaku en Eden Hazard destijds een stuk grotere impact hadden in het Europese topvoetbal. Voor het eindtoernooi over twee maanden ziet Vertonghen de Belgen dan ook niet als topfavoriet.

Argentinië en Brazilië

“Wij zijn niet de grote favoriet in Qatar. Dat zijn Argentinië en Brazilië. Ik denk dat wij een categorie daaronder zitten”, stelt de stopper tegenover Het Laatste Nieuws. “Willen we kans maken, dan moet iedereen superfit zijn en een superhoog niveau halen. Of dat net niet het probleem is voor een paar jongens? Daarom is het zonde dat je die voorbereiding niet hebt. Misschien zullen we wel fris zijn”, sloot hij af met een knipoog.

Vertonghen is een van de boegbeelden van de Belgische nationale ploeg met liefst 139 interlands. Komende zondag zullen ze voor de Nations League aantreden tegen het Nederlands elftal.

TIP: 15x je inleg als België wereldkampioen wordt!

Haalt België minimaal de halve finale in Qatar?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie