Vertessen grijpt zijn kans: “De motivatie is basisspeler worden”

Foto: Vertessen grijpt zijn kans: “De motivatie is basisspeler worden”

Yorbe Vertessen heeft zijn kans tegen Arsenal met beide handen aangegrepen. De Belgische aanvaller speelde voor het eerst dit seizoen negentig minuten en was gelijk trefzeker door de 1-1 te scoren. Na afloop ging hij in op zijn geslaagde wedstrijd en het gebrek aan speeltijd dit seizoen.

Reactie Vertessen na PSV – Arsenal

“Ik denk dat er misschien zelfs meer in zat dan een gelijkspel”, begon Vertessen op de persconferentie, in het bijzijn van SoccerNews.nl. “Maar met 1-1 tegen Arsenal mag je zeker blij zijn. We hebben aardig wat kansen gehad, dus over het algemeen houd ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd.”

Vertessen mocht starten en profiteerde zo van het rouleren van coach Peter Bosz. Die liet andere spelers opdraven omdat de wedstrijd geen invloed meer had op de uitslag in de groep. “Het is fijn om de kans te krijgen. De kansen die ik krijg moet ik zo goed mogelijk benutten. Ik wil er staan wanneer het moet. Ik probeer deze lijn dus vast te houden”, aldus de Belg, die tegen Sevilla een assist gaf tijdens een goede invalbeurt.

Vooruit kijken

De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk voor de 22-jarige aanvaller, die regelmatig met blessures kampte. “Daar denk ik eigenlijk niet meer aan. Ik heb het één en ander meegemaakt, maar dat probeer ik achter me te laten. Ik ben een persoon die altijd vooruit wil kijken. Ik heb nu gescoord tegen Arsenal en daar ben ik trots op.

Door goed in te vallen tijdens de blessures van Noa Lang en Hirving Lozano hoopt Vertessen natuurlijk zelf een basisplaats te bemachtigen. “Iedere speler heeft zijn individuele kwaliteit en je weet het zelf als je dicht bij de eerst elf zit. Je wilt jezelf laten zien om basisspeler te worden. Ik denk dat daar de motivatie ligt.” Bij Bosz op de deur kloppen als hij weer op de bank moet beginnen zit niet in zijn aard. “Nee, dat zal ik niet doen. Ik weet hoe ik ben als persoon. Best wel een lief type eigenlijk. Ik laat het merken als ik iets niet leuk vind, maar zo ben ik normaal gesproken niet.”

Verdient Vertessen vaker een basisplaats?

  • Ja, hij bewijst zijn kwaliteiten.
  • Nee, Lang en Lozano zijn beter.
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie