Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Schreuder wijzigt tweetal posities’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Schreuder wijzigt tweetal posities’

Ajax kan het zich zaterdagavond niet veroorloven om opnieuw puntverlies te lijden tegen FC Emmen. Na de nederlaag tegen PSV en het gelijkspel tegen Vitesse is een overwinning noodzakelijk voor de Amsterdammers. Ajax-trainer Alfred Schreuder gaat volgens het Algemeen Dagblad opnieuw ingrijpen in zijn basisopstelling.

De ochtendkrant stelt wel dat Daley Blind opnieuw genoegen moet nemen met een plaats op de bank en dat Owen Wijndal wederom als linksback begint. Ook Calvin Bassey mag blijven staan in het centrum, waar Jurriën Timber zijn kompaan is. Devyne Rensch start op de rechtsbackpositie.

Op het middenveld houdt Schreuder vast aan Davy Klaassen op tien, die daardoor een mooie mijlpaal bereikt bij Ajax. De wedstrijd tegen Emmen wordt de tweehonderdste Eredivisie-wedstrijd voor de middenvelder in dienst van de Amsterdammers. Edson Álvarez keert weer terug van een schorsing en zal voor de verdediging spelen. Dat gaat ten koste van Kenneth Taylor. Het middenveld wordt compleet gemaakt door Steven Berghuis.

Voorin voert Schreuder eveneens een wijziging door. Mohammed Kudus raakt zijn basisplaats kwijt aan Brian Brobbey. De centrumspits wordt geflankeerd door Steven Bergwijn en Dusan Tadic. De wedstrijd begint om 18:45 uur aan De Oude Meerdijk in Emmen.

Vermoedelijke XI FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate, Burnet; Mendes, Veendorp, Bernadou, Diemers; Zivkovic, Assenhoun.

Vermoedelijke XI Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Tadic, Brobbey, Bergwijn.

Stunt Emmen met een overwinning tegen Ajax

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat verwacht jij van Emmen tegen Ajax?

  • Winst voor Emmen
  • Gelijkspel
  • Winst voor Ajax
506+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie