Vermoedelijke opstelling PSV tegen Ajax: enkele wijzigingen?

Foto: Vermoedelijke opstelling PSV tegen Ajax: enkele wijzigingen?

PSV krijgt aanstaande zondagmiddag bezoek van Ajax. Een cruciaal duel in de strijd om plek twee – en dus een ticket voor de Champions League van volgend seizoen. Maar hoe zal trainer Ruud van Nistelrooij zijn manschappen gaan laten aantreden?

Ruud van Nistelrooij moet nog enkele knopen doorhakken richting ‘Ajax’

Het Eindhovens Dagblad buigt zich vandaag over enkele keuzes die de coach nog moet gaan maken, te beginnen met de achterhoede. Laat Van Nistelrooij Olivier Boscagli weer terugkeren in de basis? En gaat dat dan ten koste van Jarrad Branthwaite, of toch van André Ramalho? Op links is Patrick van Aanholt een zekerheidje, op rechts lijkt Phillipp Mwene fit genoeg om terug te keren. Zo niet, zal Jordan Teze er blijven staan.

“Op het middenveld zou Van Nistelrooij weer kunnen starten met Ibrahim Sangaré en Joey Veerman, omdat de fysieke capaciteiten van de Ivoriaan in deze wedstrijd buitengewoon bruikbaar zijn. Veerman heeft zich de afgelopen maanden logischerwijs in de PSV-basis gespeeld, waarbij er wel verbeterpunten voor hem blijven”, weet clubwatcher Rik Elfrink, die stelt dat ‘Guus Til het Van Nistelrooij met zijn optreden tegen FC Volendam een stuk makkelijker heeft gemaakt’. “Het is voor PSV niet altijd eenvoudig doorvoetballen met de 25-jarige middenvelder, maar hij geeft het team veel extra’s op ander gebied. Vooral zijn scorend vermogen valt op, want met dertien goals in alle competities heeft Til een wezenlijke bijdrage geleverd aan de totale PSV-productie van dit seizoen.”

Puzzelen in iedere linie

Betreft de voorhoede moet Van Nistelrooij nog gaan bepalen wie een trio mag gaan completeren met Xavi Simons (links) en Luuk de Jong (centraal). “Op rechts kunnen naast Johan Bakayoko en Anwar El Ghazi starten, terwijl in principe ook Thorgan Hazard aan de buitenkant kan spelen. Bakayoko kreeg de afgelopen weken het vertrouwen en maakte geen grootse indruk, maar ook de anderen hebben geen grootste daden verricht. El Ghazi keerde overigens wel terug van een blessure, waardoor hij uit het ritme is geraakt.” Mede daarom is Bakayoko momenteel de meest voor de hand liggende optie.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Ajax

Benítez; Mwene, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Sangaré/Gutiérrez, Veerman, Til; Simons, De Jong, Bakayoko.

Wie zou jij opstellen als derde middenvelder?

  • Sangare
  • Gutierrez
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie