Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Kroatië: Koeman hakt knopen door

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Kroatië: Koeman hakt knopen door

Aanstaande woensdag neemt het Nederlands elftal het in de Final Four van de Nations League op tegen Kroatië. Er wordt gestreden om een finaleticket, waarin de winnaar van Italië versus Spanje opponent zal zijn.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Gakpo in de spits

Bondscoach Ronald Koeman moet het gaan doen zonder Memphis Depay, die zich af heeft gemeld wegens fitheidsproblemen. Volgens De Telegraaf zal Cody Gakpo daarom als ‘gelegenheidsspits’ aan gaan treden tegen Kroatië. Daarmee komt op rechts een plekje vrij voor Donyell Malen, die op is geleefd bij Borussia Dortmund, en zal PSV-ster Xavi Simons starten op linksbuiten.

Op het middenveld ligt een trio Frenkie de Jong – Mats Wieffer – Teun Koopmeiners het meest voor de hand, al maakt bijvoorbeeld Joey Veerman ook nog kans op een basisplaats. Georginio Wijnaldum speelt al een hele tijd niet tot nauwelijks meer bij AS Roma.

Achterin zullen vrijwel zeker Nathan Aké, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries beginnen. Jurriën Timber verliest daarmee zijn vaste basisplaats in Oranje na een zwak seizoen met Ajax. Onder de lat lijkt Justin Bijlow (Feyenoord) de voorkeur te gaan krijgen boven Mark Flekken en Andries Noppert.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Kroatië

Bijlow; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; De Jong, Wieffer, Koopmeiners; Malen, Gakpo, Simons.

Zou jij het ook zo doen qua opstelling?

  • Ja
  • Nee
9777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie