‘Veranderde ‘mindset’ brengt Veerman in Oranje’

Foto: ‘Veranderde ‘mindset’ brengt Veerman in Oranje’

Joey Veerman hoort volgende week of hij definitief wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het zou voor de PSV-middenvelder zijn eerste oproep voor Oranje betekenen. Volgens goede vriend Henk Veerman is de ‘mindset’ van de PSV’er veranderd en heeft hem dat beter gemaakt.

“Joey is de laatste jaren een stuk serieuzer geworden”, vertelt de FC Volendam-spits in gesprek met Voetbal International. Het duo speelde gedurende anderhalf jaar samen bij Heerenveen en Henk Veerman stelt dat de PSV-middenvelder ook zijn mening niet onder stoelen of banken stopt. “Joey zegt ook wat hij denkt, net als ik.”

De beide Veermannen zijn al vaak met elkaar op vakantie gegaan, maar de aanvaller ziet een duidelijke verandering bij zijn jongere naamgenoot. “Vaak namen we het er goed van, maar nu at-ie alleen maar salades. Wat gebeurt hier, dacht ik. In dat opzicht is hij wel veranderd.”

Welbespraakte Veerman

Volgens de oudste Veerman heeft de PSV-middenvelder dezelfde karaktertrekken. “Hij zegt wat hij denkt, net als ik. Misschien niet altijd slim, maar dat interesseert ons niet echt. Helaas betaal je daar soms wel de prijs voor in het voetbal. Niet iedereen is ervan gecharmeerd als je lekker direct bent. Trainers ook niet. Ik zou dan gewoon zeggen: Joey, ik snap je mening, maar ik bepaal. Dat kun je hem gewoon meteen bij de kraag vatten en is het klaar.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 16:44.

Moet Veerman opgeroepen worden voor Oranje?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie