‘Vandaag Inside is een soort gesticht, een stelletje idioten’

Foto: ‘Vandaag Inside is een soort gesticht, een stelletje idioten’

Vandaag Inside scoort doorgaans bijzonder hoge kijkcijfers, maar hun manier van werken jaagt tegelijkertijd ook heel veel mensen in het harnas. Gijs Groenteman, de tafelgenoot van Marcel van Roosmalen in Media Inside, is bijvoorbeeld absoluut geen fan.

In hun podcast Weer Een Dag vertelt Groenteman aan Van Roosmalen over VI dat hij er laatst langs zappte en zich rot schrok: “Ik viel er toevallig net in op het moment dat ze die wanstaltige foto lieten zien. Ze hebben een soort still van mij gemaakt, waarop ik er werkelijk als een soort idioot uitzie. Dat moeten ze vooral doen bij Vandaag Inside.. Het is de meest onflatteuze foto van mij ooit.”

Dat Van Roosmalen onlangs aanschoof bij VI, zint Groenteman niet. “Je was dus een avond in het gesticht, Marcel? Het is gewoon het idiotenhoekje waar je wordt neergezet. Dan moet je een beetje vanuit die kruk boven ze uit torenen en naar ze toe schreeuwen. Het is een heel ongemakkelijk gesprek.”

HLF8

Bij VI pleit men juist telkens voor het aanstellen van Groenteman en Van Roosmalen bij HLF8, maar Groenteman is duidelijk niet gecharmeerd. “Het is een soort gesticht dat Vandaag Inside. Het ging de hele tijd over of wij HLF8 willen overnemen. Of we dat nou eigenlijk willen is helemaal niet aan de orde, maar zij zien zich als een soort commissie of tribunaal dat besluit of wij daar geschikt voor zijn. René van der Gijp weet eigenlijk helemaal niet waar hij het over had. Wat een stelletje idioten.”

“De mensen denken geloof ik dat ik een soort nietsnut ben die niets kan behalve stuntelig autocueteksten oplezen. Het is een discussie die je toch niet kunt winnen met die idioten. Ik geloof dat ze ook echt denken dat ze het middelpunt van de wereld zijn geworden of dat het er daadwerkelijk toe doet wat ze daar allemaal zitten te kwaken. We hoeven HLF8 helemaal niet te presenteren. Daar zitten we niet op te wachten.”

Ben jij fan van Groenteman?

  • Ja
  • Nee
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie