Van Wonderen reageert op mogelijke Noppert-transfer

Foto: Van Wonderen reageert op mogelijke Noppert-transfer

Kees van Wonderen rekent bij sc Heerenveen voorlopig ‘gewoon’ op Andries Noppert. De doelman bekroonde zijn eerste seizoenshelft met een basisplaats op het WK, maar de vraag is of dat hem een transfer oplevert.

Van Wonderen reageerde eerder sceptisch op een wintertransfer van Noppert. En nu? “Ik weet niet of er nu – in de winter – al clubs zijn die hem weg willen kapen”, vertelt de Heerenveen-trainer aan ESPN. “Het is natuurlijk ook de voetballerij en het is ook wie wij zijn in Nederland: we leiden spelers op en je probeert ze een zo goed mogelijk podium aan te bieden. Als ze het dan goed doen, dan is het ook gebruikelijk dat jongens een vervolgstap gaan maken.”

De Heerenveen-trainer heeft tijdens het WK genoten van Noppert, die vijf WK-duels keepte namens het Nederlands elftal. “Het was mooi om te zien hoe hij zich daar heeft staande weten te houden. Hij heeft aangetoond dat een carrière een hele rare wending kan hebben. Hij heeft het hartstikke goed gedaan en neemt die ervaring ook weer mee naar ons.”

Medespelers vol lof

Sven van Beek: “Ik denk dat hij het uitstekend gedaan heeft bij Oranje op het WK. Het is natuurlijk fantastisch wat hij heeft mee mogen maken. Ik ben benieuwd hoe hij terugkeert en met welke verhalen.” Sydney van Hooijdonk: “Bij de eerste twee Oranje-wedstrijden had ik wel een iets andere spanning dan anders. Alle ogen waren op hem gericht en het is toch onze keeper. We kennen hem natuurlijk goed en je bent toch benieuwd of hij zich op het WK staande weet te houden. Het is toch gewoon het allerhoogst haalbare.”

Wint Heerenveen in Waalwijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij in januari een stap maken?

  • Ja
  • Nee
1053+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie