Van Hecke slaagt voor Haaland-test bij veiligstellen Europa League-ticket

Foto: Van Hecke slaagt voor Haaland-test bij veiligstellen Europa League-ticket

Brighton & Hove Albion heeft Manchester City woensdagavond van de winst af kunnen houden. De succesploegen hielden elkaar in evenwicht, terwijl verdediger Jan Paul van Hecke slaagde voor een stevige test. Brighton verzekerde zich van Europa League-voetbal.

Brighton is zeker van knappe zesde plaats

De onervaren Nederlandse stopper van Brighton kreeg als opgave doelpuntenmachine Erling Haaland in toom te houden. Het was voor Van Hecke pas zijn derde basisplaats in de Premier League. Joël Veltman had afgelopen weekend nog een basisplaats, nadat hij daarvoor drie weken ontbrak. Hierdoor deed Roberto de Zerbi nu rustig aan met de oud-Ajacied en posteerde hem op de bank. Nathan Aké, die terugkomt van een blessure, zat niet bij de wedstrijdselectie van City.

The Seagulls, die dit weekend voor het eerst in de clubgeschiedenis Europees voetbal haalden, startten brutaal tegen de sterrenformatie. Voor hen was een punt voldoende om een Europa League-ticket veilig te stellen. Danny Wellbeck raakte de lat, terwijl ook Billy Gilmour een behoorlijke kans liet liggen. Het spel golfde heen en weer waarbij Man City uiteraard ook het initiatief probeerde te pakken. Haaland werd in de 25ste minuut vrijgespeeld en was niet zelfzuchtig. De Noorse spits legde af op Phil Foden, die afrondde. Van Hecke probeerde op de doellijn nog te redden, maar mistte de bal: 0-1.

Prachtige gelijkmaker

Even later maakte Kaoru Mitoma gelijk, de treffer van de Japanner werd echter afgekeurd wegens hands. Na 38 minuten veerden de thuisfans opnieuw op en telde de goal wel. Julio Enciso werd vrijgespeeld en besloot van een stuk buiten het strafschopgebied uit te halen. Het Paraguayaanse talent raakte de bal heerlijk en schoot keihard in de kruising. Wat een goal!

City kon ook tijdens de tweede helft niet dermate controleren als in bijna alle andere wedstrijden. Over een weer waren wat kansen, maar de echte dreiging bleef uit. Ruim tien minuten voor tijd bediende invaller Cole Palmer Haaland, die vrij binnen kon koppen. De VAR zag echter dat de Scandinaviër zijn directe tegenstander duidelijk naar achteren trok. Zo werd ook deze treffer geannuleerd.

Thuisploeg houdt stand

Van Hecke kreeg in de slotfase nog wel geel toen hij handen en voeten nodig had om Haaland af te stoppen. Toch kunnen we spreken van een geslaagde test voor de 22-jarige Nederlander. Ook invaller Veltman werd nog op de bon geslingerd, maar dat deerde de thuisploeg verder niet. Een verdienstelijk gelijkspel werd eruit gesleept, waarna het richting de seizoen afsluiting van aanstaande zondag kan werken.

Scoreverloop: 0-1 (25′) P.Foden, 1-1 (38′) J.Enciso

Kan Brighton ook in Europa verrassen?

  • Echt wel!
  • Dat denk ik niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
101+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
36+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
79+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
590+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
143+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
431+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
418+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
390+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
40+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
137+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
34+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
464+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
109+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
655+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
313+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
15+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
660+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
419+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1558+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie