Van Hanegem: ‘Nederland heeft Oranje-speler te groot gemaakt’

Foto: Van Hanegem: ‘Nederland heeft Oranje-speler te groot gemaakt’

Willem van Hanegem trekt in zijn column voor het Algemeen Dagblad vandaag de nodige keiharde conclusies, naar aanleiding van de moeizame zege op Qatar (0-2). Onder meer Memphis Depay is gespreksstof voor De Kromme.

Van Hanegem vraagt zich af wie voor Oranje nog het verschil kan gaan maken in de knock out-fase. “Want Steven Bergwijn zal niet voor niets uit het elftal zijn gehaald. Hij besliste in de kwalificatie nog vaak duels. Dus moet het van anderen komen. Dat is ook de reden dat Louis van Gaal naast het winnen van de wedstrijden het klaarstomen van Memphis Depay tot een speerpunt heeft gemaakt.”

“Ik vind dat zelf wat overdreven en ik denk ook dat we hem inmiddels een beetje te groot hebben gemaakt. Een prima speler als hij fit is, maar nu lijkt het alsof alles van hem zal afhangen. Zijn invalbeurten in Qatar waren erg moeizaam en de basisplaats tegen Qatar is mislukt qua spel, alleen niet qua minuten.”

Simons, Gakpo

Van Hanegem ‘kan zich bijna niet voorstellen dat dat niveau snel weer gehaald wordt’. “Dus moet je ook kijken naar jongens die het vermogen hebben om iets te beslissen. Van Gaal heeft het in aanloop naar Qatar bijvoorbeeld uitgebreid over Xavi Simons gehad. Laat hem dan ook invallen in een wedstrijd die al binnengesleept is en waarin we wel iets van onbevangenheid konden gebruiken. Nu moet hij zaterdag misschien debuteren in de knock-outfase, als Louis hem dan wel tijd gunt. Dus kijken we allemaal naar Cody Gakpo.”

Eens met Van Hanegem?

  • Ja
  • Nee
900+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie