Van Gaal prijst Oranje: “Klik met hem”

Foto: Van Gaal prijst Oranje: “Klik met hem”

Louis van Gaal mag zich recordhouder noemen als bondscoach van Nederland. Tegen Senegal (2-0) won Oranje voor de 38ste keer onder zijn leiding en daarmee nam hij definitief afstand van Dick Advocaat, die op 37 bleef steken.

Van Gaal zag Oranje worstelen met Senegal, maar verklaarde hij tegenover de NOS: “Ik had niet de indruk dat wij zouden verliezen. Met de inbreng van Memphis Depay verwachtte ik wel dat wij nog zouden scoren. Dat is toch een speler die nog iets kan doorbreken en het verschil kan maken. We hebben hem nu al ruim dertig minuten laten spelen. Dat was vooraf wel afgesproken.”

“Ik moet even afwachten hoe hij hier uitgekomen is, maar we moeten hem tegen zichzelf in bescherming nemen. Hij zal vrijdag uiteraard willen spelen tegen Ecuador”, weet Van Gaal, die een andere international de ban zag breken. “Ik denk dat Cody Gakpo ook bepalend was. Ik liet hem staan omdat hij doelpunten kan maken. Hij is behendig en vaardig. Senegal heeft misschien drie kansjes gehad.”

Lof voor Noppert

Van Gaal was complimenteus over Oranje-debutant Andries Noppert. “We hebben natuurlijk een keeper op doel die de ballen stopt. Ik heb wel een klik met hem. Hij is vrij direct en zichzelf. Hij kan iets zeggen met een lach en zijn timing is ook goed. Hij heeft wel een paar kanten van mijn persoonlijkheid.” De bondscoach voegde toe: “Bij een bal moest je de reach hebben en dat heeft hij. Hij heeft het prima gedaan.”

De Oranje-coach erkent dat Oranje geen fantastisch duel afleverde. “Ik vond dat wij niet goed speelden. Wij gaven hen nog de mogelijkheden om een doelpunt te maken na balverlies, waardoor zij in de tegenaanval nog gevaarlijk konden worden. Als wij compact stonden en zuinig aan de bal waren hadden zij echt geen kans.”

Wint Oranje met 2-1 van Ecuador?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Nederland wereldkampioen worden?

  • Ja
  • Nee
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie