‘Van Gaal met de grond gelijk gemaakt’

Foto: ‘Van Gaal met de grond gelijk gemaakt’

Louis van Gaal heeft nog altijd het volste vertrouwen dat het Nederlands elftal wereldkampioen kan worden. De bondscoach lijkt zich niet druk te maken om de lage amusementswaarde van het spel van Oranje of de vragen die het oproept bij de media en de fans.

Volgens acteur Frank Lammers is de bondscoach het grootste probleem van dit Nederlands elftal. “Het gaat altijd over Van Gaal zelf”, zegt de acteur bij Villa Sporza op de Belgische televisie. “Hij denkt dat hij een alleswetend genie is, maar dat is hij niet hoor.”

Lammers haalt een voorbeeld erbij: “Eén van mijn lievelingsverhalen over hem was toen hij op een reünie van zijn school ging polsstokspringen zonder het ooit gedaan te hebben. Hij sprong naast de mat en brak zijn been. Hij denkt dan echt dat hij dat kan.”

De PSV-supporter denkt dat Van Gaals ego ook de prestaties van Oranje op het WK in de weg zitten. “Ook op de persconferenties wil hij altijd gelijk hebben, daarom loopt het ook niet helemaal in dit team. Hij zal nooit toegeven dat hij ergens fout zit.”

Zelfs wat Van Gaal met Gakpo doet, kan Lammers niet bekoren. “Dit is verschrikkelijk wat hij nu doet, dat hij zegt dat hij Gakpo in de spits heeft gezet. Trainers die het zelf opeisen als het goed gaat, maar het bij de spelers leggen als het niet loopt, daar heb ik zo’n hekel aan.”

Lammers vreest voor het ergste tijdens dit WK: “Daarom ben ik ook heel bang dat we wereldkampioen worden, want dan moeten we dat heel lang aanhoren.”

Heeft Lammers gelijk?

  • Ja, zeker!
  • Nee, Van Gaal heeft altijd gelijk
6894+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie