“Van Gaal heeft wel degelijk druk op zijn doelmannen gelegd”

Foto: “Van Gaal heeft wel degelijk druk op zijn doelmannen gelegd”

Wim Kieft stelt dat bondscoach Louis van Gaal ‘geen onzin’ verkondigde op de persconferentie van vrijdagmiddag. Wel zet de voetbalanalist vraagtekens bij een deel van diens WK-selectie.

In zijn column voor De Telegraaf wijst Kieft naar de keepersdiscussie rond Oranje. “Echt, ik heb naar alles wat Van Gaal zei zitten luisteren. Cillessen zou zijn afgevallen vanwege zijn vorm. Maar in de voorbije weken kwamen er steeds meer berichten naar buiten over hem en dan kon je eigenlijk al concluderen dat hij geen ideale man was om vijf weken mee op stap te gaan”, concludeert de oud-international.

“Het is misschien geen toeval dat Frank de Boer voor het EK, ruim voor de eerste wedstrijd, de coronabesmetting van Cillessen meteen aangreep om hem niet mee te nemen”, vervolgt Kieft. “Maar als we nu even terugkijken naar de afgelopen maanden, dan is het toch één grote gotspe, dat hele keepersgelul? Van Gaal zei steeds dat hij niemand van de keepers onder druk wilde zetten.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Kieft besluit: “Maar door al zijn uitspraken, dat hij geen keuze ging maken, dat hij niet goed in zijn keepers zat en dat steeds maar te herhalen, hebben al die keepers steeds minder vertrouwen gekregen. Hij heeft dus wel degelijk druk op zijn doelmannen gelegd. Want een paar maanden terug waren ze alle vier goed, daarna kreeg de een na de ander een mindere vorm. Kijk naar Pasveer, die is nu niet bepaald beter gaan keepen door al die uitspraken.”

Van Gaal heeft drie keepers geselecteerd: Feyenoorder Justin Bijlow, Ajacied Remko Pasveer en Andries Noppert van sc Heerenveen.

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie