Van Dijk kritisch naar ‘rode’ Núñez: “Moet zichzelf beter onder controle houden”

Foto: Van Dijk kritisch naar ‘rode’ Núñez: “Moet zichzelf beter onder controle houden”

Virgil van Dijk en Liverpool hebben de competitiestart van de Premier League duidelijk gemist. Ook het tweede duel tegen Crystal Palace leverde puntenverlies op (1-1). De kritiek was vooral groot op Darwin Núñez, die er met rood werd afgestuurd.

De Uruguayaanse aanwinst liet zich in de 57ste minuut volledig gaan, nadat voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen hem continu op de huid zat. Núñez reageerde met een kopstoot en moest inrukken. “Natuurlijk is hij teleurgesteld, waarschijnlijk ook in zichzelf”, begint Van Dijk in gesprek met The Liverpool Echo. “Maar hij is nog lerende en het is vanzelfsprekend dat we hem steunen. We zullen hem altijd blijven steunen en hij weet dat zoiets niet nog eens kan gebeuren. Hopelijk blijft het hierbij.”

Ontwikkelen

De Oranje-aanvoerder vind dat Núñez de schuld volledig bij zichzelf moet zoeken. “Hij moet zichzelf beter onder controle houden, zeker weten. Hij moet weten dat dit (provoceren, red.) kan gebeuren. Zeker in de Premier League. Zoals ik al zei is Darwin zich nog aan het ontwikkelen. Hopelijk gebeurt dit nooit meer.”

Toen Liverpool met tien man verder moest, stond het al 1-0 achter op Anfield. Er werd nog een gelijkspel uitgesleept, maar een overwinning bleek niet meer haalbaar. “Met tien man speelden we geweldig. Het lukte ons om ze nog onder druk te zetten. We namen veel risico. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen.”

TIP: De huidige quotering voor een landstitel van Liverpool staat op 6!

De uitbarsting van Núñez amateuristisch?

  • Ja, dit kan echt niet
  • Ach, kan gebeuren bij zo'n jonge speler
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie