Van der Vaart tipt Depay: “Verstandig om wat minder te doen”

Foto: Van der Vaart tipt Depay: “Verstandig om wat minder te doen”

Rafael van der Vaart is van mening dat de titelkansen van het Nederlands elftal op het EK sterk zullen afhangen van de vorm van Memphis Depay. De spits wordt door de voetbalanalist gezien als beste speler van Oranje, maar Van der Vaart hoopt dat Depay nog altijd wat minder gaat rondhangen in de sportschool.

Van der Vaart voorziet sleutelrol voor Depay in Oranje

Van der Vaart liet zich eerder dit seizoen al een aantal malen kritisch uit over de spits van Atlético Madrid en stelde onder meer dat het ‘geblokte lichaam’ van de spits weleens het probleem kon zijn. Die kritiek sloeg Depay vorige week in De Telegraaf van zich af. “Als ik Rafael op tv hoor praten, dan denk ik: jongen, het is logisch dat als je twee, drie maanden geen wedstrijd hebt, je spiermassa groeit.”

Zondagavond werd Van der Vaart tijdens Studio Voetbal met die uitspraken geconfronteerd. “Hij mag zeggen wat hij wil.” De spits is volgens de oud-international een sleutelspeler in het huidige Oranje. “Memphis is onze beste speler. Als hij in topvorm is, dan hebben we kans (op het EK, red.). Is hij dat niet, hebben we geen kans. Zoveel kwaliteiten dicht ik hem toe. Alleen ik vond dat hij – dat had De Ligt ook een periode – wat te gespierd was.”

Volgens Van der Vaart kan dat dan ook een tandje minder bij Depay. “In het buitenland moet je altijd het krachthonk in, en als je dan niet kan trainen, ga je maar in die gewichten hangen. Soms is het misschien wel eens verstandig om dat wat minder te doen.”

Is Oranje te afhankelijk van Depay?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie