Van der Vaart hekelt Kooij: “Vanaf minuut één”

Foto: Van der Vaart hekelt Kooij: “Vanaf minuut één”

Joey Kooij is dit weekend uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers op de Nederlandse voetbalvelden. De scheidsrechter stuurde FC Groningen-verdediger Isak Määttä zaterdagavond van het veld na een opmerkelijk moment met Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh.

Na een duel bij de zijlijn leek Määttä de bal weg te werken, maar hij schoot de bal vol tegen de liggende Jahanbakhsh aan. Kooij toonde hem vervolgens een tweede gele kaart en dus rood. Rafael van der Vaart stelt in Studio Voetbal: “Joey Kooij is de schoonzoon van Frank de Boer. Daar kan hij niks aan doen, hij is verliefd geworden. Het werd op een gegeven moment een dingetje, dat hij Ajax het voordeel zou geven. Toen dacht ik: echt belachelijk.”

“Die jongen is echt een goede scheidsrechter, doet zijn best en wil geen fouten maken, daar geloof ik niet in. Maar wat ik nu zag, was dat hij het vanaf minuut één de andere kant op deed, dus voor Feyenoord”, aldus Van der Vaart. “Ik heb nog nooit een scheidsrechter negentig minuten lang naar zijn horloge zien wijzen en zien ingrijpen tegen tijdrekken. Elke keer als het publiek begon te fluiten… Hij deed het constant.”

Van der Vaart is nog niet klaar: “Heb jij ooit een scheidsrechter na minuut twintig zo zien staan wijzen naar zijn horloge? Dan geef je gehoor aan het thuispubliek, dat is niet nodig. Trek gewoon vijf minuten bij. En de rode kaart… Ja, zeg het maar. De eerste vond ik al belachelijk, laat staan de tweede.”

Wint Feyenoord de Champions League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
1293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie