Van der Meyde: “Moest mijn nieuwe Ajax-tattoo tijdens Ajax-PSV laten zien”

Soccernews

Voormalig voetballer Andy van der Meyde tekende in 2010 een contract bij PSV, maar dat leverde hem wel de nodige problemen op. Velen snapten al niet waarom PSV de vleugelspeler aantrok nadat hij tussen 2005 en medio 2009 maar tot twintig duels voor Everton kwam. Maar het grootste probleem voor veel PSV-supporters was dat de 32-jarige Van der Meyde een Ajax-tatoeage had.

“Bij PSV ging het verhaal ging dat ik een Ajax-tatoeage had”, vertelde Van der Meyde aan [i]DePers[/i]. “Dat is me de hele tijd blijven achtervolgen. Voor de wedstrijd tegen Ajax stond bij de training een groepje van de harde kern van PSV-fans me op te wachten. Ze wilden dat ik mijn kuit liet zien. Drie van hen werden binnengelaten in het gebouwtje op de Herdgang.”

Van der Meyde moest zijn kleding uitdoen. “Ze werden van harte welkom geheten. Stond ik daar in mijn onderbroek. Daarna was alles oké. Ik had hem al anderhalf jaar niet meer”, vervolgde de zeventienvoudig international van Nederland. “Die Ajax-tattoo heb ik op mijn kuit laten zetten toen ik in Engeland speelde. Vonden ze bij Everton niet leuk. Als ik mijn warming-up aan het doen was, met mijn kousen omlaag, hoorde ik de supporters morren op de tribune.”

Hij besloot toen een tatoeage van Everton te laten zetten. “Dat vonden ze prachtig. Daarna heb ik ook nog een tattoo van FC Twente en Inter erbij gezet, alle clubs waar ik heb gespeeld. Dat was een tijdje leuk, maar op een gegeven moment was ik er klaar mee. Toen heb ik er een Japanse goudkarper overheen laten zetten.”

Dat hij de tatoeage van Ajax had laten verwijderd deed veel stof opwaaien bij de harde kern van Ajax. “Waarom ik die Ajax-tattoo had weggehaald?”, werd aan Van der Meyde gevraagd. In september 2010 op het Diemerfestijn kwamen enkele leden van de F-side om de voormalig profvoetballer heen staan. Iemand wilde Van der Meyde slaan, maar hij werd niet geraakt. Vervolgens brak er een vechtpartij uit.

“De volgende dag werd ik gebeld door Sven, de onlangs overleden leider van de F-side. Hij heeft me naar die jongens gebracht en hen sorry laten zeggen. Van de F-side kreeg ik toen een nieuwe tattoo aangeboden. Van Ajax, ja. Die moest ik tijdens Ajax-PSV laten zien, in het stadion. Heb ik in VAK410 nog een liedje gezongen door de megafoon. Alles is nu weer goed. Met die jongens die me toen in elkaar wilden slaan ben ik nu vrienden op Facebook”, aldus Van der Meyde.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:11
2+
“Verkeerd beleid bij Ajax, maar Van der Sar goede directeur”
15:51
118+
Driessen bevestigt: ‘Slot op lijstje Tottenham’
15:30
31+
‘Nagelsmann wuift Spurs-interesse weg en staat op radar Real Madrid’
15:14
167+
‘Flekken maakt droomtransfer van 13 miljoen’
14:56
112+
Van der Sar spreekt zich uit over ‘corruptieschandaal’ Barcelona
14:39
147+
‘Transferdoelwit PSV heeft vertrekwens’
14:21
58+
Zorgen om PSV-defensie: Basisplaats lonkt voor Boscagli
14:06
93+
Bosschaart kondigt Cambuur-vertrek aan
13:45
280+
Algemeen Dagblad meldt precieze ernst blessure Geertruida
13:35
122+
‘Koeman moet aanvoerdersband van slapjanus Van Dijk afpakken’
13:18
1016+
‘Justin Kluivert kan terugkeren in Eredivisie-top’
13:05
573+
‘Simons loopt tegen frustraties aan en wil weg bij PSV’
12:49
377+
‘Puissant rijk Newcastle wil sterkhouder Ajax wegkapen’
12:36
0+
Derksen eert overleden Thijs Slegers: “Nog nooit zo’n ijverige journalist gezien”
12:25
116+
Gakpo haalt NOS-informatie onderuit: ‘Volgende keer..’
12:14
70+
Bizarre tv: Bondscoach Zweden ontploft na vraag over Karlsson
11:44
728+
Hans Kraay Jr. meldt horrornieuws voor Feyenoord
11:22
273+
Xavi Simons daagt goede vriend Geertruida uit
11:08
280+
Van der Vaart en Van Hooijdonk onder de indruk van Oranje-invaller
10:54
293+
Kijkers Vandaag Inside zijn unaniem over debuut Sam Hagens
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie