‘Van der Kraan moet noodlijdend Vitesse redden’

Foto: ‘Van der Kraan moet noodlijdend Vitesse redden’

Vitesse ziet in Paul van der Kraan de ideale man om de club uit de bestuurlijke crisis te leiden. Woensdag heeft de 70-jarige bestuurder een gesprek om het te hebben over een eventuele terugkeer.

Crisisclub Vitesse komt opnieuw uit bij Paul van der Kraan

Dat bevestigt Van der Kraan zelf tegenover De Gelderlander. “Maar ik wil niet op zaken vooruitlopen. Ik moet eerst horen wat er precies speelt. Meer kan ik er nu niet over zeggen”, klinkt het. “Het is een oriënterend gesprek. Ik weet niet exact wat Vitesse wil. Ik wil het verhaal van de club eerst aanhoren.” Het onderhoud van Van der Kraan is met commissaris Peter van Bussel. De situatie van de Arnhemmers gaat eerstgenoemde ‘aan het hart’.

De huidige algemeen directeur ad interim, Peter Rovers, vertrekt uiterlijk op 1 april uit het GelreDome. Of Van der Kraan hem dient op te volgen of dat hij in een andere rol betrokken wordt bij de club is momenteel nog niet duidelijk. Het is ieder geval duidelijk dat er veel op het spel staat:. “De nood is hoog bij Vitesse. De Gelderse club verkeert door de overnameperikelen op bestuurlijk, sportief, organisatorisch en financieel vlak in zware problemen. De proflicentie staat zelfs op het spel”, duidt De Gelderlander.

Adviseur

Jeroen Kapteijns, die Vitesse volgt namens De Telegraaf, weet meer over de rol die Van der Kraan in Arnhem zou moeten gaan bekleden. “Waar nu over gesproken wordt, is een rol als adviseur voor de voormalige algemeen directeur van FC Twente in combinatie met een algemeen directeur”, schrijft de journalist op X. “Van der Kraan heeft Vitesse al eerder nul op het rekest gegeven.”

Kan Van der Kraan de boel redden bij Vitesse?

  • Ja, kundige man
  • Nee, onmogelijke opdracht
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie