Van der Gijp voorspelt afloop FC Utrecht – Ajax

Foto: Van der Gijp voorspelt afloop FC Utrecht – Ajax

René van der Gijp heeft er geen vertrouwen in dat het duel tussen FC Utrecht en Ajax zondag uitgespeeld gaat worden. De haat tussen beide clubs is dusdanig groot, dat de voetbalanalist denkt dat het geheid misgaat. Dat laat Van der Gijp weten aan tafel bij Vandaag Inside.

FC Utrecht – Ajax gestaakt?

De vrees is groot dat er zondag antisemitische spreekkoren te horen zullen zijn op de tribunes van De Galgenwaard. Dat ligt nog eens extra gevoelig vanwege de oorlog die momenteel gaande is tussen Israël en Hamas. Presentator Wilfred Genee kaart het onderwerp vrijdagavond dan ook aan in het praatprogramma. “René, zondag die wedstrijd. Ben je bang dat die gestaakt gaat worden, Utrecht – Ajax? Of zeg je: ik denk dat mensen zinnig genoeg zijn om daar niet de fout in te gaan?”

Van der Gijp is vervolgens direct heel stellig. “Die gaat gestaakt worden. De haat tegenover elkaar is groot. Dat overstijgt dan de ratio, denk ik. Denk je niet?”, vraagt de voetbalanalist. Hélène Hendriks vreest dat ook. “Ja, dat denk ik ook.” Ook Johan Derksen ziet het niet goedkomen. “Als Utrecht-supporters nu ‘Hamas, Hamas’ roepen, dan moet je meteen kappen. Wegwezen.” Genee sluit zich daar volledig bij aan. “Dat gaan ze ook doen, denk ik.”

Opstelling AZ: Laatste strohalm in Conference League tijdens kans op revanche

Verwacht jij dat de wedstrijd zondag gewoon wordt uitgespeeld?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
6818+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie