Trotse Van Bommel: “Alsof het de normaalste zaak van de wereld is”

Foto: Trotse Van Bommel: “Alsof het de normaalste zaak van de wereld is”

Mark van Bommel heeft de kans om opnieuw de beker van België te winnen. Zijn ploeg Royal Antwerp FC verslikte zich in eigen huis niet tegen KV Oostende. Antwerp won met 3-0 en gaat op voor bekerprolongatie. Het leidde tot tevredenheid bij Van Bommel, die trots is op de prestatie van zijn ploeg.

Van Bommel trots op bekerzege Royal Antwerp

Uit werd bij Oostende, dat een niveau lager acteert in België, nog met 1-1 gelijkgespeeld, maar in eigen huis overtuigde Antwerp met een 3-0 overwinning. “Ik zie jullie erbij zitten alsof dit de normaalste zaak van de wereld is”, grapte van Bommel toen het in eerste instantie stil bleef op de persconferentie. “Ik denk dat dit een fantastische prestatie was. We speelden gefocust en agressief naar voren. Ik ben gewoon hartstikke trots op mijn ploeg”, vervolgde de oud-trainer van PSV.

Het ver komen in de beker was opnieuw een doel van Antwerp, dat de kans heeft om de bekertitel te prolongeren. Of de titel ook nog wordt geprolongeerd is nog maar de vraag, Antwerp moet eerst de play-offs nog zien te halen. Momenteel staat de ploeg van Van Bommel op een vierde plaats, maar clubs als Cercle Brugge en KRC Genk hijgen de Belgische landskampioen in de nek. Toch is het doel voor de komende weken duidelijk volgens Van Bommel. “Vanaf zondag gaan we proberen de play-offs om het kampioenschap veilig te stellen. Het maakt niet uit hoeveelste we staan of wat onze achterstand is, we moeten gewoon zorgen dat we erbij zijn.”

In het aankomende thuisduel tegen Sint-Truiden lijkt Van Bommel gewoon over de uitgevallen Vincent Janssen te kunnen beschikken. “Hij kreeg een tik. Ik haalde hem uit voorzorg naar de kant. Dat moet wel in orde komen.”

Gaat Antwerp weer de beker winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie